Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Mai 2020 - 20674 vizitatori azi
Barbat din Galati cercetat pentru infractiunea de insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor.

La data de 25 septembrie a.c., in urma verificarilor si investigatiilor efectuate, politistii din cadrul Politiei oras Beclean au identificat un barbat, in varsta de 33 de ani, din judetul Galati, banuit de savarsirea infractiunii de insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor.

          In fapt, la data de 8 iunie a.c., un barbat, in varsta de 47 de ani, domiciliat in Austria, a sesizat Politia prin SNUAU 112 cu privire la faptul ca, in timp ce se afla intr-o statie de alimentare cu carburanti, din localitatea Coldau, si-a pierdut portofelul, in interiorul acestuia aflandu-se aproximativ 150 de lei si mai multe carti de vizita.

          Galateanul, aflat in perimetrul statiei de alimentare, este banuit ca si-ar fi insusit portofelul cazut pe podea, la scurt timp plecand de la fata locului la volanului unui autoturism.

           Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, portofelul urmand a fi restituit persoanei vatamate.

          Cercetarile sunt continuate in cadrul dosarului penal intocmit, urmand a fi propusa solutie legala prin Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean.


          ***

          Va reamintim faptul ca legea, respectiv art. 243 din Codul Penal, pedepseste "Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. 

            (2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare sau in mod fortuit in posesia faptuitorului, sau nepredarea acestuia in termen de 10 zile din momentul in care a cunoscut ca bunul nu ii apartine. 

 

 

          Actiuni pe linie silvica desfasurate de politisti

            In perioada 24 - 25 septembrie a.c., politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei oras Beclean au organizat si desfasurat o actiune pe linie silvica, pe raza de competenta.

           Astfel, au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1885 de lei, conform Ordonantei de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, respectiv Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice si au fost confiscati 2,5 mc material lemnos, in valoare de 375 de lei.

         Totodata, au fost retinute doua certificare de inmatriculare si doua seturi de placute de inmatriculare.

         ***

          De asemenea, la data de 25 septembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, cu sprijinul reprezentantilor Ocolului Silvic Beclean, au executat o actiune pe linie de silvicultura, depistand astfel pe DN 17, in localitatea Reteag, o autoutilitara, condusa de catre un tanar, de 29 de ani, care transporta material lemnos, fara forme legale.

          Conducatorul autoutilitarei a fost sanctionat contraventional, conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 

 

           Actiune organizata in scopul prevenirii si combaterii accidentelor de circulatie si pentru disciplinarea participantilor la trafic

           La data de 25 septembrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Dumitra impreuna cu reprezentanti din cadrul Registrului Auto Roman Bistrita au organizat o actiune, pe linie de circulatie rutiera, in scopul prevenirii si combaterii accidentelor de circulatie, precum si pentru disciplinarea participantilor la trafic.

          In urma actiunii desfasurate au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5020 de lei, si au fost retinute 4 certificate de inmatriculare.

 

          Barbat, de 70 de ani, la volan sub influenta bauturilor alcoolice

           La data de 25 septembrie a.c., un barbat, in varsta de 70 ani, din comuna Ilva Mare, a fost depistat in trafic de politistii din cadrul Politiei oras Singeorz-Bai in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, in urma testarii cu aparatul etilotest rezultand o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.             

           Fata de barbat cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

0 comentarii1820 vizualizări26 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0