Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Mai 2020 - 11222 vizitatori azi
Autoturism in valoare de aproximativ 20.000 de euro, ridicat de politisti in vederea confiscarii.

La data de 27 septembrie 2019, politistii Serviciului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari cu privire la infractiunea de tainuire. In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca un barbat de 30 ani, din Nasaud ar detine un autoturism cautat in vederea confiscarii de catre autoritatile din Marea Britanie. Valoarea autoturismului se ridica la suma de 20.000 de euro.

Astfel, politistii de investigatii criminale impreuna cu cei din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat autoturismul in cauza pe raza orasului Nasaud. Acesta a fost ridicat in vederea confiscarii, iar ca urmare a verificarilor efectuate, au constatat faptul ca numerele de inmatriculare aplicate figureaza ca fiind atribuite unui alt autoturism, similar ca model celui inmatriculat in Marea Britanie.

 

 

          Actiuni pentru siguranta traficului rutier

La data de 27 septembrie 2019, politistii Sectiei 3 de Politie Rurala Lechinta au actionat pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, dar si pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza de competenta.

Cu aceasta ocazie au fost verificate 26 de autoturisme si 38 de persoane, fiind constatate si aplicate 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 6405 lei. Din totalul acestora,  17 sunt conform OUG 195/2002, 2 conform HG 984/2005 si 4 conform Legii 61/1991. De asemenea, au fost constatate in flagrant doua infractiuni de conducere fara permis si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare.

In noaptea de 28/29 septembrie a.c., politistii Biroului Rutier au organizat si desfasurat actiuni pentru siguranta traficului rutier, pe raza municipiului. O atentie deosebita a fost acordata controlului starii tehnice a autovehiculelor, fiind vizate cele care prezinta modificari ale sistemelor de evacuare a noxelor si ale instalatiilor de iluminare-semnalizare.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase 9 certificate de inmatriculare. Totodata, a fost suspendat un permis de conducere pentru depasire neregulamentara. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost de 6670 lei.

 

 

          Dosar penal pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 30 septembrie a.c., in jurul orei 03.25, politistii l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 33 de ani, din Runcu Salvei, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita. Acesta a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest, precum si sa-i fie prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

 

0 comentarii1813 vizualizări30 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0