Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Mai 2020 - 20938 vizitatori azi
PERSOANE BANUITE DE OMOR SI TALHARIE CALIFICATA.

COLABORARE CU AUTORITATILE DIN ELVETIA PENTRU IDENTIFICAREA SI PRINDEREA UNOR PERSOANE BANUITE DE OMOR SI TALHARIE CALIFICATE. Doi tineri din Bistrita-Nasaud, banuiti de omor si talharie calificate, fapte comise in Elvetia, au fost identificati si prinsi de politisti, ca urmare a unui complex de masuri, desfasurate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud. Acestia au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Incepand cu data de 4 iulie 2019, politistii Serviciului de Investigatii Criminale din Bistrita-Nasaud, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, efectueaza cercetari intr-un dosar penal de omor si talharie calificate, la cererea autoritatilor din Elvetia. Trei cetateni romani sunt banuiti de comiterea faptelor.

Unul dintre acestia a fost identificat si arestat preventiv de catre autoritatile din Elvetia, iar ceilalti doi au fost identificati si prinsi de politistii din Bistrita-Nasaud. Este vorba despre o persoana de 23 de ani, din localitatea Figa si o persoana de 25 de ani, din Pinticu.

De asemenea, politistii au pus in aplicare 5 mandate de perchezitie domiciliara, toate pe raza judetului Bistrita-Nasaud si au ridicat mai multe obiecte si inscrisuri cu valoare probatorie. 

Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, la data de 4 martie 2018, cei trei ar fi patruns in locuinta unui barbat de 62 de ani, rezident in Elvetia, de unde ar fi sustras 47.700 de CHF. Intrucat barbatul se afla in locuinta, l-ar fi batut si legat la gura cu o haina, fapte care ulterior au condus la decesul acestuia.

Procurorul de caz a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar, la data de 30 septembrie a.c., au fost prezentati instantei, care a dispus fata de cei doi masura arestarii preventive pentru 30 de zile. In prezent, tinerii se afla in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, iar cercetarile sunt continuate in colaborare cu autoritatile din Elvetia.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana si de sprijinul politistilor din cadrul Politiei Orasului Beclean, Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, Serviciului pentru Actiuni Speciale si Serviciului Criminalistic.

 

 

0 comentarii1715 vizualizări02 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0