Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 25 Mai 2020 - 370 vizitatori azi
Doua femei si un barbat, ar fi intermediat pentru diferite persoane de pe raza judetului obtinerea unor acte medicale false.

ACTIUNI ALE POLITISTILOR INTR-UN DOSAR PENAL DESCHIS PENTRU INFRACTIUNI DE CORUPTIE SI ASIMILATE ACESTORA. 21 de perchezitii si 45 de mandate de aducere au fost puse in aplicare de politisti, intr-un dosar de coruptie. Trei persoane au fost puse sub control judiciar pe o durata de 60 de zile, fiind cercetate pentru infractiuni de coruptie si asimilate acestora.

 Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii efectueaza cercetari intr-un dosar penal, in baza delegarii Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, sub aspectul comiterii unor infractiuni de coruptie si asimilate acestora.

 Astfel, la data de 1 octombrie a.c., politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au pus in aplicare 21 de mandate de perchezitie domiciliara, toate pe raza judetului Bistrita-Nasaud, dintre care 2 la sediile unor institutii publice, 2 la cabinetele unor medici de specialitate, un mandat la sediul unei persoane juridice si 16 mandate la domiciliile sau resedintele unor persoane fizice. Totodata, au fost puse in aplicare 45 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi fost implicate in comiterea faptelor.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, incepand din anul 2017 si pana in prezent, doua femei si un barbat, cu varste cuprinse intre 52 si 60 de ani, ar fi intermediat pentru diferite persoane de pe raza judetului obtinerea unor acte medicale false, care ar releva situatii medicale grave si care ulterior ar fi fost folosite in vederea solicitarii si obtinerii, pe nedrept, de diferite prestatii sociale, in special indemnizatii de handicap.

 In urma perchezitiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate agende personale, documente si inscrisuri medicale, scripte de evidenta contabila si alte categorii de inscrisuri cu valoare probatorie si care pot ajuta la solutionarea cauzei. De asemenea, au fost identificate si ulterior indisponibilizate sume de bani, in scopul acoperirii prejudiciului cauzat, si au fost identificate bunuri mobile si imobile, in vederea aplicarii masurii sechestrului asigurator penal, in perioada imediat urmatoare.

 La data de 2 octombrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o durata de 60 de zile fata de cele trei persoane, iar cercetarile sunt continuate  sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si inselaciune.

 Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana si de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

 

 

 

0 comentarii1855 vizualizări03 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0