Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Mai 2020 - 10690 vizitatori azi
Tanar de 19 ani, retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru vatamare corporala.

La data de 6 octombrie 2019, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au dispus masura retinerii pentru 24 ore, fata de un tanar de 19 ani, din Dumitrita,  iar in cursul acestei zile il vor prezenta instantei, cu propunere de arestare preventiva. In fapt, politistii au fost sesizati prin 112 despre faptul ca, un barbat de 34 de ani, din Bistrita, a fost agresat, fiind transportat la spital, in stare de inconstienta. In urma investigatiilor efectuate, politistii Serviciului Investigatii Criminale au identificat un tanar de 19 ani, din Dumitrita, pe care il banuiesc de comiterea faptei.

Din cercetarile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, la data de 6 octombrie a.c., in jurul orei 03.00, in timp ce se afla in incinta unui club din Bistrita, tanarul de 19 ani l-ar fi lovit cu pumnii si picioarele pe cel de 34 de ani. In urma loviturilor, bistriteanul fost transportat la spital in stare de inconstienta, fiind supus unei interventii chirurgicale. In urma examinarii medico-legale, s-a constatat faptul ca acesta necesita pentru vindecare 50-55 de zile de ingrijiri medicale.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Investigatii Criminale in cadrul unui dosar penal de vatamare corporala, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 

 

        Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

In aceasta dimineata, politistii Biroului Rutier au dispus retinerea pentru 24 ore a unui barbat de 42 de ani, din Bistrita, pe care il cerceteaza pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Barbatul a fost depistat de politisti in Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere. Totodata, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile, iar in cursul acestei zile il vor prezenta pe bistritean instantei, cu propunere de arestare preventiva.

 

 

          Trei tineri, banuiti de comiterea mai multor infractiuni, au fost identificati de politistii din Rodna.

In urma cercetarilor efectuate in cadrul unui dosar penal, politistii Postului de Politie Rodna au identificat trei tineri cu varste cuprinse intre 16-20 de ani, toti din Rodna, banuiti de comiterea mai multor infractiuni.

Din cercetarile efectuate de politisti, a rezultat faptul ca, in noaptea 5/6 octombrie a.c., cei trei ar fi sustras din locuinta unui tanar de 18 ani un telefon mobil, o suma de bani si cheile unui autoturism, pe care ulterior l-au sustras din curtea locuintei.

Totodata, politistii au stabilit faptul ca doi dintre tineri, de 16 ani, respectiv 20 de ani ar fi condus autoturismul sustras, desi nu detin permis de conducere, dupa care l-ar fi abandonat pe raza localitatii Rodna.

Politistii au recuperat in totalitate prejudiciul, iar cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat, furt in scop de folosinta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Doi tineri din Pinticu au fost condamnati la 4 ani inchisoare fiecare.

La data de 4 octombrie a.c., politistii Serviciului Investigatii Criminale au pus in aplicare doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, ambele emise de catre Judecatoria Gherla.

 Astfel, doi tineri de 25 de ani, din Pinticu au fost condamnati la 4 ani inchisoare fiecare pentru comiterea infractiunii de lipsire de libertate. Unul dintre condamnati a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita, iar celalalt se afla in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 

 

          Tanar banuit de comiterea unui furt, depistat la putin timp dupa sesizarea faptei.

 La data de 4 octombrie 2019, o femeie de 34 de ani, din Nimigea a sesizat faptul ca, la data de 30 septembrie a.c., in timp ce se afla in vestiarul unei clinici din Beclean, i-a fost sustrasa suma de 480 lei dintr-un portmoneu.

 In urma cercetarilor efectuate, politistii l-au identificat, in aceeasi zi, pe un tanar de 17 ani, care locuieste in Bistrita, pe care il banuiesc de comiterea faptei. Acesta si-a recunoscut fapta, iar prejudiciul a fost recuperat partial.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din Beclean, in cadrul unui dosar intocmit sub aspectul comiterii infractiunii de furt.

 

 

           Banuit ca ar fi transportat material lemnos in baza aceluiasi aviz, depistat de politistii Sectiei 5.

 La data de 4 octombrie 2019, politistii au depistat si oprit in trafic, pe DJ 171, pe raza localitatii Caianu-Mic, o autoutilitara care transporta material lemnos si care era condusa de un tanar, de 30 de ani, din Tarlisua.

 In urma verificarilor, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au constatat faptul ca acesta ar fi transportat, in mod repetat, in baza aceluiasi aviz de insotire a materialului lemnos, cantitatea de 2.5 mc material lemnos.

 Politistii au ridicat in vederea confiscarii materialul lemnos si l-au sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, pe barbatul din Tarlisua.

***

Totodata, la data de 5 octombrie a.c., in localitatea Mocod, a fost oprita in trafic o autoutilitara, condusa de un barbat de 59 de ani, din Sieu-Odorhei si care transporta material lemnos, fara a detine documente legale de transport.

 Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, in valoare de 320 lei, a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

 

Nu va incredintati autoturismul unei persoane care nu detine permis de conducere!

 La data de 4 octombrie a.c., un tanar de 22 de ani, din Viile Tecii i-a incredintat autoturismul proprietate personala unui alt tanar, de 25 de ani, din aceeasi localitate, iar acesta din urma l-a condus DJ 162, prin localitatea Stupini, unde a fost depistat in trafic, de politisti.

 Tanarul de 25 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.            In urma verificarilor insa, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea unui vehicul unei persoane care nu poseda permis de conducere.

 


          Actiuni preventive pe raza orasului Nasaud si a Sectiei 6.

 La data de 5 octombrie 2019, politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud si cei ai Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au organizat si desfasurat o actiune pe linie de ordine publica, silvicultura si circulatie.

 Astfel, politistii au verificat mai multe localuri si au controlat in trafic autoturisme, iar conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest. In urma neregulilor constatate, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 4.350 lei, au retinut un permis de conducere si au retras doua certificate de inmatriculare. De asemenea, a fost constatata in flagrant, o infractiune de conducere fara permis.

 

 

        Controale in trafic pentru depistarea celor care pun in pericol siguranta pe drumurile publice.

 La data de 6 octombrie 2019, in jurul orei 12.45, pe valea Tureacului, politistii l-au depistat pe un barbat de 31 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism care avea aplicate numere de inmatriculare provizorii.

 Cu ocazia verificarilor efectuate,  s-a stabilit ca autoturismul este neinmatriculat, iar in urma testarii barbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

****

La data de 5 octombrie a.c., politistii Serviciului Rutier l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 26 de ani, din Josenii Bargaului, care conducea un moped pe DJ 172C, pe raza localitatii Josenii Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca vehiculul este neinregistrat, respectiv neinmatriculat, iar tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool in aerul expirat.

 Cercetarile continua de Serviciul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

****

 

La data de 6 octombrie a.c., pe DJ 172D, in Prundu Bargaului, politistii l-au depistat in trafic pe un tanar de 25 de ani, din Bistrita Bargaului, in timp ce conducea o autoutilitara, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii Sectiei 2 continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit pentru conducerea unui autovehicul fara permis si conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 

****

La data de 5 octombrie a.c., politistii din Nasaud l-au depistat si oprit in trafic, pe DJ 172, pe un barbat de 35 de ani, din Floresti, in timp ce conducea un autoturism fara a detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, iar cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Nasaud.

 

 

****

La data de 5 octombrie a.c.,  politistii din Sangeorz-Bai l-au depistat pe un tanar de 18 ani, din Rodna, in timp ce conducea un moped inmatriculat in Spania.

 Ca urmare a verificarilor, a rezultat faptul ca acesta nu detine permis de conducere, iar mopedul a fost radiat din circulatie din anul 2014. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua de catre Politia orasului Sangeorz Bai in cadrul unui dosar de conducere fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

****

La data de 6 octombrie 2019,  pe DJ 172 D, in Lunca Ilvei, politistii Sectiei 7 l-au depistat in trafic pe un barbat de 46 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Rezultatul testarii cu aparatul  etilotest a fost de aproape 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 7 au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

0 comentarii1757 vizualizări07 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0