Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Retinut pentru incalcarea ordinului de protectie si lovire sau alte violente.

Ieri, 4 august a.c., politistii Biroului de Ordine Publica au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 29 de ani, din Bistrita, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de incalcarea de catre persoana impotriva careia a fost emis un ordin de protectie a oricareia dintre masurile prevazute si dispuse prin ordin de protectie si lovire sau alte violente. Acesta ase afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud si in cursul zilei de astazi va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva.

 In fapt, la data de 3 august a.c., in jurul orei 17.15, o femeie de 33 de ani a solicitat sprijinul politistilor intrucat a fost agresata de fostul concubin, pe o strada din Bistrita. La fata locului, politistii Biroului de Ordine Publica l-au identificat pe agresor ca fiind un barbat de 29 de ani, din Bistrita, iar in urma celor constatate, au emis impotriva lui un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal.

 Ulterior, in aceeasi zi, in jurul orei 22.00, femeia a sesizat faptul ca agresorul a incalcat ordinul de protectie, apropiindu-se de locuinta sa. In acest caz, politistii Biroului de Ordine Publica s-au sesizat pentru infractiunea de incalcare a ordinului de protectie, continua cercetarile si monitorizeaza starea conflictuala.

 

            Colaborare a politistilor din Bistrita-Nasaud si Mures pentru gasirea unei minore de 12 ani, disparuta de acasa.

 La data 4 august a.c., in urma sesizarii privind disparitia unei minore de 12 ani, din Sigmir, politistii au desfasurat cautari in vederea gasirii acesteia. In urma activitatilor desfasurate de politistii din Bistrita-Nasaud, impreuna cu politisti din cadrul I.P.J. Mures, minora a fost depistata in comuna Mica, judetul Mures.

 Aceasta a plecat voluntar de acasa, in noaptea de 3/4 august 2020, fiind dispusa masura cautarii la nivel national.

 A fost incredintata mamei sale, iar politistii efectueaza in continuare cercetari, urmand a se stabili daca a fost victima vreunei infractiuni.

 

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/dosar-penal-pentru-conducere-fara-permis-si-refuzul-sau-sustragerea-de-la-prelevarea-de-mostre-biologice

 La data de 4 august a.c., politistii Biroului Rutier au dispus retinerea pentru 24 de ore a  barbatului de 32 de ani, din Bistrita, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice si conducere fara permis. In prezent se afla in arestul I.P.J.BN, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea dispunerii unei masuri preventive.

 

          Conducere cu alcoolemie, depistata in flagrant de politistii Biroului Rutier.

 La data de 4 august a.c., politistii Biroului Rutier l-au depistat, in flagrant, pe un barbat de 45 de ani, din Livezile, conducand un autoturism, desi consumase alcool.

 A fost oprit in trafic pe un bulevard din Bistrita, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.


Actiuni preventive, pe raza Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului

 Ieri, 4 august 2020,  in intervalul orar 16.00-20.00, politistii Sectiei 2 au actionat in sistem integrat, impreuna cu politisti locali, jandarmi, pompieri si reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, pe valea Bargaului.

 Astfel, au fost verificate 20 de societati comerciale si au fost legitimate 54 de persoane. Au fost oprite in trafic, pentru control, 26 de autovehicule si au fost efectuate mai multe testari cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost controlate 5 persoane fata de care au fost dispuse masuri preventive (arest la domiciliu si control judiciar), nefiind constatate incalcari ale obligatiilor impuse.

 Pentru neregulile constatate, echipele mixte de control au aplicat 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4285 lei. Dintre acestea, 3 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, 2 sanctiuni au fost aplicate conform HG 984/2005, 3 pentru nerespectarea Legii 61/1991, una pentru nerespectarea prevederilor Legii 307/2006, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier si de alta natura.

 

 

       Plecata voluntar de acasa, gasita de politisti si internata intr-un centru pentru protectia copilului.

La data de 4 august a.c., o femeie de 39 de ani, din Ciceu Giurgesti a solicitat sprijinul politistilor, intrucat fiica ei minora a plecat de acasa si nu a mai revenit.

In urma cautarilor, cateva ore mai tarziu, minora, in varsta de 16 ani, politistii au gasit-o pe raza localitatii de domiciliu, insa a declarat ca nu doreste sa se intoarca la familie. Politistii au sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in vederea internarii intr-un centru.

Totodata, politistii s-au sesizat din oficiu si efectueaza cercetari pentru violenta in familie.

 

0 comentarii3374 vizualizări05 august 2020




rss 2.0
rss 2.0