Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Caz solutionat de politisti, prejudiciul unui furt a fost recuperat.

La data de 20 octombrie, politistii de la Postul de Politie Galatii Bistritei au identificat un barbat de 45 de ani, din Dipsa, banuit de furtul unei biciclete. Prejudiciul, in valoare de aproximativ 700 lire sterline, a fost recuperat si restituit pagubitului.

 In urma investigatiilor efectuate, a reiesit faptul ca, in data de 28 august a.c., bicicleta ar fi fost sustrasa din apropierea unui magazin din Dipsa, unde a fost lasata de proprietar, un barbat de 36 de ani, din aceeasi localitate.

 Politistii din Galatii Bistritei au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

          Sanctionat contraventional pentru depasire neregulamentara si cercetat pentru alte doua infractiuni

 Ieri, 20 octombrie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii din Sangeorz-Bai au intocmit un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru conducerea unui vehicul fara permis si uz de fals.

 Banuit de comiterea faptelor este un tanar de 26 de ani, din Lunca Ilvei care, in data de 19 octombrie a.c., a efectuat o depasire neregulamentara, in zona de actiune a indicatorului trecere pentru pietoni  si a fost sanctionat contraventional de politistii de la Rutiera. Totodata, ca masura complementara, i-a fost ridicat in vederea suspendarii permisul de conducere, emis de autoritatile din Italia.

 Fiind efectuate verificarile necesare, politistii au constatat faptul ca tanarul nu figureaza cu permis de conducere in Italia,  existand astfel suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis si uz de fals.

 

.

 

Pentru prevenirea si limitarea infectarii cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Institutiei Prefectului, fortele de ordine au continuat activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020. 

 Ieri, 20 octombrie, au fost organizate 7 actiuni punctuale, 4 dintre acestea fiind in sistem integrat, cu alte institutii si au fost desfasurate activitati de verificare in zone aglomerate, zonele pietonale, centre comerciale, piete, targuri si terase, dar si in mijloacele de transport in comun, cu privire la  respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta. Astfel, au fost verificate peste 1500 de persoane, 111 operatori economici si 100 de autovehicule, dintre care 25 de mijloace de transport in comun.

 Totodata, in ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 65 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 15.675 lei, 3 dintre acestea fiind pentru nerespectarea masurilor privind carantina, celelalte fiind pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala ( nepurtarea mastii sanitare).

 

Exemplificam: 

In dimineata de 20 octombrie, in urma verificarilor efectuate la persoanele aflate in carantina, politistii locali din Bistrita au sanctionat contraventional, conform Legii 55/2020, un barbat si o femeie, ambii din municipiu, pentru faptul ca au parasit imobilele unde erau plasati fiecare in carantina. Totodata, in legatura cu cele constatate, a fost informat C.J.C.C.I. Bistrita-Nasaud.

 De asemenea, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au sanctionat contraventional un barbat din Lechinta, plasat in carantina la domiciliu, care nu a fost gasit la adresa stabilita ca locuinta de carantinare. Si in acest caz a fost instiintat C.J.C.C.I. Bistrita-Nasaud.      

 Recomandam tuturor cetatenilor sa evite aglomeratiile, sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie in toate spatiile unde este obligatoriu si sa nu se expuna la riscuri.

 Pentru sanatatea si siguranta dumneavoastra, actiunile politistilor impreuna cu celelalte structuri ale M.A.I. si institutii cu atributii de control continua si in perioada urmatoare.

 

 

0 comentarii2884 vizualizări21 octombrie 2020




rss 2.0
rss 2.0