Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Politistii de la investigarea criminalitatii economice s-au autosesizat in legatura cu un caz de inselaciune.

Politistii de la investigarea criminalitatii economice s-au autosesizat in legatura cu un caz de inselaciune, comis in Bistrita si va sfatuiesc sa aveti mare grija atunci cand va sunt solicitate datele personale sau sume de bani. Cititi contractele pe care vi le asumati si solicitati timp suplimentar pentru a le studia cu atentie.

In urma controalelor si verificarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru inselaciune.

 In cadrul cercetarilor efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, la data de 7 octombrie a.c., reprezentantii unei societati comerciale cu punct de lucru in Bistrita, ar fi fost indusa in eroare o femeie de 70 de ani, din Bistrita, in sensul ca ar fi convins-o sa semneze un contract in urma caruia ar beneficia de servicii medicale insa, in fapt, femeia beneficia de servicii fotografice. Femeia ar fi achitat astfel suma de 800 lei.

 Cercetarile continua pentru recuperarea prejudiciului si documentarea intregii activitati infractionale, fiind intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune.

 

Pentru a nu deveni victime ale infractiunii de inselaciune, politistii recomanda ca, atunci cand sunteti abordati de persoane necunoscute sa nu le dati curs solicitarilor si sa aveti mare grija atunci cand va sunt solicitate datele personale sau sume de bani. Cititi cu atentie contractele pe care vi le asumati si solicitati timp suplimentar pentru a le studia cu atentie.

 In cazul in care ati fost victima unei astfel de infractiuni, nu ezitati sa sesizati Politia!

 

 

 

          POZITV DRUG TEST, cercetat pentru conducere fara permis si conducerea unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive.

 La data de 24 octombrie a.c., pe bulevardul Independentei din Bistrita, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publica a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism, condus de un tanar de 19 ani, din Prundu Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, a fost testat cu  aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar in urma testarii cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv la doua dintre substante si a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sange.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive.

 

 

Banuit de furt, identificat de politisti. Prejudiciul a fost recuperat de politisti si inapoiat pagubitei

 La data de 24 octombrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un barbat de 49 de ani, din Milas, banuit de comiterea unui furt.

 Furtul a fost sesizat in seara de 23 octombrie a.c., cand o femeie de 77 de ani, din Milas a cerut sprijinul politistilor, fiindu-i sustrasa o bovina, in valoare de 1500 de lei, dintr-o anexa gospodareasca.

 Prejudiciul a fost recuperat si restituit pagubitei, iar cercetarile continua de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 

 

             UPDATE: plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

 La data de 24 octombrie a.c., Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus plasarea sub control judiciar, pentru o perioada de 60 zile, a barbatulului de 41 de ani, din Dorolea, cercetat intru-un dosar instrumentat de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, sub supravegherea unui procuror de caz. Barbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni si a fost retinut pentru 24 de ore la data de 23 octombrie a.c.

 Din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca, in perioada 28 iulie-11 octombrie 2020, in urma neintelegerilor avute cu sotia sa, s-ar fi deplasat la locuinta acesteia, in localitatea Bistrita Bargaului, unde ar fi agresat-o si amenintat-o. De asemenea, i-ar fi distrus un telefon mobil si ar fi incalcat ordinul de protectie, emis impotriva sa, de catre Judecatoria Bistrita.

 Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 

          Ordin provizoriu, emis de politisti pentru protejarea unei victime a violentei domestice

 La data de 24 octombrie a.c., o femeie de 44 de ani, din Bistrita a solicitat sprijinul politistilor, fiind amenintata de sotul ei. La fata locului, politistii Biroului de Ordine Publica au constata faptul ca, in timp ce se aflau la domiciliul lor din Unirea, barbatul in varsta de 45 de ani ar fi amenintat-o, iar cu o zi inainte, ar fi agresat-o pe femei sotia.

 Politistii au emis impotriva barbatului un ordin de protectie provizoriu si au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

 

          

 

Furt in scop de folosinta si conducere fara permis: infractiuni de care este banuit un barbat din Dipsa

 La data de 25 octombrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii biroului de Investigatii Criminale au identificat un barbat de 48 de ani, din Dipsa, banuit de comiterea unui furt in scop de folosinta si conducere fara permis.

 In fapt, la data de 24 octombrie, un barbat de 42 de ani, din Bistrita, a sesizat faptul ca i-a disparut autoturismul care se afla intr-o parcare, pe raza municipiului. Ulterior, in data de 25 octombrie, autoturismul in cauza a fost gasit, fiind abandonat in apropierea locului de unde ar fi fost sustras.

 Din investigatiile efectuate, a reiesit faptul ca, banuit de comiterea faptei ar fi barbatul de 48 de ani, din Dipsa care, in seara de 24 octombrie, ar fi sustras autoturismul, pe care l-ar fi condus pana in localitatea Herina, iar a doua zi, acesta ar fi revenit in Bistrita cu autoturismul, abandonandu-l in zona de unde l-ar fi sustras. Totodata, politistii au constatat faptul ca, barbatul are permisul de conducere retinut.

 Autoturismul a fost inapoiat pagubitului, iar politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

0 comentarii2828 vizualizări26 octombrie 2020




rss 2.0
rss 2.0