Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru combaterea delictelor silvice in Bistrita-Nasaud.

In vederea prevenirii si combaterii delictelor silvice in judetul Bistrita-Nasaud, in data de 29 aprilie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice, au actionat pe raza judetului, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

Astfel, in urma activitatilor desfasurate, politistii au legitimat un numar de 7 persoane, au controlat 8 autoturisme, au verificat 6 transporturi de material lemnos si un depozit. In urma celor constatate au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 5.000 lei conform Legii 171/2010 - Republicata.

 De asemenea in urma verificarilor a fost confiscata cantitatea de 29,576 m.c. material lemnos in valoare de aproape 6000 de lei.

 

 

 

Dosar penal in urma unui accident rutier

 La data de 29 aprilie a.c. politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz Bai au fost semnalati despre producerea unui accident rutier pe Drumul Comunal Ierboasa.

 Din primele date, un barbat de 66 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un ATV, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un podet din beton.

 In urma verificarilor realizate de politisti s-a constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar ATV-ul condus nu este inregistrat.

 Din cauza leziunilor suferite barbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate mostre biologice de sange la spital in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal, urmand sa fie stabilite cauzele si imprejurarile producerii evenimentului.

 

 

.

 

 In acest sfarsit de saptamana au fost totodata organizate si desfasurate actiuni in scopul asigurarii respectarii normelor legale si mentinerii unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica in contextul sarbatoririi zilei de 1 mai.

 In cadrul actiunilor desfasurate la nivelul judetului au mai fost legitimate peste 330 de persoane, au fost oprite pentru verificari 165 de autovehicule si au fost efectuate controale la 13 societati comerciale.

 Pentru neregulile constatate in cadrul actiunilor punctuale desfasurate, au fost aplicate 64 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 15.800 de lei, fiind totodata retinute un numar de 3 permise de conducere si 2 certificate de inmatriculare.

 Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pe principalele drumuri din judet pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducatorilor auto care incalca regulile de circulatie, conduc autoturisme sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante psihoactive.

 In acest context, politistii au efectuat controale in trafic si au efectuat testari cu aparatele DrugTest si etilotest.

 Astfel, la data de 29 aprilie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in urma unei tamponari pe raza municipiului Bistrita, un sofer de 23 de ani, din municipiu, care conducea sub influenta alcoolului, rezultatul indicat de aparatul etilotest fiind de 0.97 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 La data de 30 aprilie a.c. politistii Serviciului Rutier au depistat in Beclean, un barbat de 32 de ani, din localitate care se afla sub influenta substantelor psihoactive.

 La data de 1 mai a.c., politistii bistriteni au depistat in flagrant delict:

 - Un barbat de 49 ani, din Chiuza, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, sub influenta bauturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,71 mg/L alcool pur in aerul expirat;

 - Un barbat de 37 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism prin municipiul Bistrita, sub influenta bauturilor alcoolice.Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,55 mg/L alcool pur in aerul expirat;

 - Un barbat de 51 de ani, din Herina, in timp ce conducea un autoturism prin in localitatea Dipsa avand concentratia de 0,78 mg/L alcool pur in aerul expirat in urma testarii cu aparatul etilotest;

 - Un tanar de 19 ani, din Reteag, in timp ce conducea un autoturism prin orasul Beclean, aflandu-se sub influenta substantelor psihoactive si avand o concentratie de 0.30 mg/L alcool pur in aerul expirat;

 - Un tanar de 21 ani, din  Feldru, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Feldru, avand o concentratie de 0.68 mg/L alcool pur in aerul expirat;

 - Un tanar de 26 de ani, din Bistrita, conducand un autoturism prin Bistrita aflandu-se sub influenta substantelor psihoactive;

 - Un barbat de 39 de ani, din Bozies, sub influenta alcoolului in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172A, intre  localitatiile  Apatiu-Bozies, avand o concentratie de 0,48 mg/L alcool pur in aerul expirat;

 -Un barbat de 51 de ani, din Chetiu, in timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judetean 172A, intre localitatiile Apatiu-Bozies, avand o concentratie de 0,84 mg/L alcool pur in aerul expirat;

 - Un barbat de 49 de ani, din Chiochis, in timp ce conducea pe Drumul Judetean 172A, intre localitatiile Apatiu-Bozies, avand o concentratie alcoolica de 0,43 mg/L alcool pur in aerul expirat.

  In toate cazurile, politistii au dispus prelevarea de mostre biologice la spital cu privire la soferii depistati sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive, intocmind totodata dosare de cercetare penala.

 

0 comentarii385 vizualizări02 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0