Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Dosar penal in urma unui accident rutier in Josenii Bargaului.

La data de 6 mai a.c., politistii Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulatie produs pe Drumul National 17 in Josenii Bargaului.

 Din primele date politistii au constatat faptul ca un autoturism ce se deplasa pe directia Vatra Dornei catre Bistrita, condus de un barbat de 38 de ani, din Unirea, a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de o tanara de 26 de ani, din Roman, judetul Neamt.

 Cei doi conducatori auto au fost testati alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,59mg/L alcool pur in aerul expirat in cazul barbatului si negativ in cazul soferitei.

 Soferul a fost condus la spital pentru recoltarea a doua probe biologice de sange in vederea stabilirii gradului de imbibatie etilica.

 In urma impactului dintre cele doua autoturisme, tanara din judetul Neamt a fost ranita fiind necesar transportul acesteia la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sa a altor substante, urmand sa se stabileasca cauzele si modalitatea producerii evenimentului rutier.

 

 

Politistii Biroului Rutier - constatari in flagrant delict

  La data de 6 mai a.c., politistii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care nu a respectat regimul legal de viteza prin Unirea.

 La volan a fost identificat un tanar de 24 de ani, din Sangeorz Bai. Acesta a prezentat politistilor o dovada inlocuitoare a permisului de conducere care era expirata in urma incetarii starii de alerta conform prevederilor Legii 55/2020.

 Avand in vedere cele constatate, politistii au luat masura sanctionarii contraventionale a soferului conform prevederilor OUG 195/2002 pentru incalcarea regimului legal de viteza.

 Totodata, a fost intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand documentarea faptei.

 

***

 

La data de 8 mai a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Libertatii din municipiu.

 La volan a fost identificat un tanar de 19 ani, din Livezile, care in urma verificarilor efectuate de politisti s-a constatat ca are dreptul de a conduce pe drumurile publice, suspendat.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

Ordin de protectie provizoriu emis in Domnesti

 La data de 7 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au fost sesizati de o femeie de 49 de ani, din Domnesti cu privire la faptul ca la domiciliul sau este in desfasurare un scandal.

 La locul evenimentului politistii au identificat un barbat de 58 de ani, care in timp ce se afla la locuinta comuna impreuna cu sotia sa, i-ar fi adresat acesteia amenintari de natura sa-i provoace o stare de temere.

 In urma constatarilor, politistii au stabilit ca fiind oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de amenintar

 

 

Sofer depistat cu o alcoolemie de 1.39 mg/L alcool pur in aerul expirat 

La data de 7 mai a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat in flagrant delict un sofer care conducea sub influenta alcoolului.

 Pe Drumul National 17, in Prundu Bargaului, politistii au oprit un autoturism condus de un barbat de 51 de ani, din comuna Moara, judetul Suceava.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului s-a constatat faptul ca acesta este sub influenta alcoolului, rezultatul fiind de 1,39 mg/L alcool  pur in aerul expirat. Ulterior la spital i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 

.

Actiuni ale politistilor pentru cresterea gradului de siguranta rutiera

  Week-end-ul trecut, politistii au desfasurat actiuni in scopul prevenirii si combaterii comportamentului agresiv in trafic, dar si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

 Astfel, politistii au efectuat verificari in mai multe filtre, instituite pe principalele artere rutiere din judet. Totodata, pentru depistarea celor care conduc sub influenta alcoolului, au fost efectuate testari cu aparatele etilotest.

 La activitati au participat politistii Serviciului Rutier, cat si politisti din cadrul Politiilor orasenesti Nasaud si Beclean, iar pentru neregulile constatate in trafic au fost aplicate 76 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de aproape 35.000 de lei. Ca masuri complementare, politistii au dispus retinerea a 17 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteza si conducerea sub influenta alcoolului si retragerea a 4 certificate de inmatriculare.

 Peste 180 de soferi si autoturisme au fost verificate cu privire la valabilitatea documentelor stabilite de lege. 

 Reamintim faptul ca toate activitatile politistilor au un rol preventiv avand ca scop cresterea gradului de siguranta rutiera prin identificarea acelor soferi care nu respecta normele rutiere devenind astfel un pericol pentru siguranta traficului rutier.

 Actiuni similare sunt desfasurate zilnic de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii1967 vizualizări09 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0