Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 05 Iulie 2022 - 14587
30 DE PERCHEZITII IN DESFASURARE, INTR-UN CAZ DE EVAZIUNE FISCALA.

In aceasta dimineata, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, sprijiniti de politisti din cadrul I.P.J. Bihor si luptatori din cadrul serviciilor pentru actiuni speciale Cluj, Suceava, Mures, Bihor si Harghita, au descins la locuintele unor persoane si la sediile unor operatori economici.

Perchezitiile sunt desfasurate in judetele Bistrita-Nasaud si Bihor.

 Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, persoanele vizate fiind banuite de comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul comertului cu produse electronice.

Prejudiciul provizoriu este estimat la 1.200.000 de lei.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

.

 

8 PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE FURTUL UNUI SEIF CU BANI

La data de 14 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud, impreuna cu politisti ai Biroului Investigatii Criminale, Serviciul Criminalistic, luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale si politisti din cadrul I.P.J. Bihor, Serviciul de Investigatii Criminale, Biroul de Investigatii Criminale, Serviciul pentru Actiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, si jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor, au pus in aplicare 8 mandate de perchezitie domiciliara.

Activitatile s-au desfasurat pentru documentarea activitatii infractionale a unor persoane banuite de comiterea de infractiuni de furt calificat.

Perchezitiile au fost desfasurate in judetul Bihor, in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, iar persoanele vizate sunt banuite de comiterea unei infractiuni de furt calificat, in municipiul Bistrita, unde, din sediul unei societati comerciale, ar fi sustras un seif metalic, in care se aflau 500.000 de lei.

In urma perchezitiilor domiciliare, politistii au ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, mai multe telefoane mobile, inscrisuri (bonuri de casa cu sume cheltuite), 15.900 de euro, 60.200 de lei, documentele autoturismului folosit, 2 statii de emisie-receptie si obiecte vestimentare.

Totodata, in urma activitatilor desfasurate, au fost puse in aplicare 3 mandate de aducere, cu privire la trei barbati de 32, 45 si 46 de ani, domiciliati in judetul Bihor, fiind ulterior luata masura retinerii acestora, pentru 24 de ore.

Persoanele banuite au fost introduse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Bistrita-Nasaud, urmand sa fie prezentati magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si de catre Biroul de Analiza a Informatiilor Bistrita-Nasaud.

 

.

 

Astazi, politistii Postului de Politie Comunal Rodna au fost sesizati prin Serviciul Unic de Urgenta 112 cu privire la faptul ca un tanar este ranit.

Din primele informatii, politistii au stabilit faptul ca un tanar de 17 ani, din Rodna, in timp ce se afla la domiciliu, ar fi incercat sa se sinucida folosind arma de vanatoare detinuta legal la locuinta de catre tatal sau.

In urma interventiei echipajelor medicale s-a constatat necesara transportarea tanarului la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

Cercetarile sunt continuate de politisti in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

0 comentarii1911 vizualizări15 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0