Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Nu plange pentru fotbal, Romania.

S-am luat startul la turneul final al Campionatului European de Fotbal. Noi si inca 23 de tari. Zeita Fortuna ne-a pus in lumina reflectoarelor in meciul de deschidere cu nationala tarii gazde, Franta. Astfel, pentru o zi, lumea a auzit pozitiv de Romania.

Abia la golul al doilea al frantuzilor am inteles ce presiune enorma era pe ei. Daca ma gandesc la miliardul si ceva de euro cheltuiti doar cu stadioanele, starea de asediu prelungita pana dupa Europeanul de Fotbal, framantarile selectiei de jucatori pe criterii rasiale(sic!) spun unii- vezi cazul Benzema- si condimentez cu orgoliul malign al gazdelor, inteleg de ce au jucat atat de slab. Ei au jucat slab, sa ne intelegem. Daca tata Puiu avea un puseu de curaj, erau conditii prielnice pentru un pronostic 2.

Nu mi-a placut jocul nostru. Eu vreau sa vad cum jucatorii alearga, paseaza, preseaza, rateaza  o mie de ocazii intr-un meci… In fine, acea daruire sau implicare pe care o simti, ar trebui sa o vezi intr-o competitie. Spectatorul, fie el si nepracticant vreodata al unui sport, te simte cand falsezi, cand faci act de prezenta si faci tot posibilul "ca sa nu te faci de rusine"… adica, nimic.

S-au infruntat doua tari care au multe in comun. "Micul Paris" nu a fost alintata Praga sau alta capitala apuseana, ci Bucurestiul. Astazi intalnim la Paris probleme familiare pe cheiul Dambovitei. Bunaoara, cel mai mare turneu de tenis pe zgura (Roland Garros), nu are un teren acoperit.  S-a poticnit Primaria Parisului in eliberarea unor avize de cateva nevinovate contestatii. Jucatorii de tenis vor sta cu ochii in continuare mai mult pe saiturile meteo, decat sa-si urmareasca adversarii.

Repliindu-ma la competitia fotbalistica, mai remarc deschiderea de scor precedata de un fault la portar, care si la handbal se sanctioneaza. A fost vina lui Tatarusanu cu detenta lui, de i-a intrat soarele in ochi lui Kassai baczi si a validat golul.  Comentatorii nostri au in continuare dubii daca i-a dat peste antebrat lui Tata. Eu am rezerve  ca ei vizioneaza meciurile pe care le comenteaza.

Ma intreb daca si jurnalistii straini folosesc sintagme familiare precum: " nationala lui tata Puiu", "nationala lui Piti" samd? Eu unul ma simt astfel instrainat de echipa nationala  pe care presa sportiva serioasa,  insista sa o numeasca National (…) Team of Romania sau mai simplu Team Romania.


#HaiRomania

mediator Razvan Citu.

0 comentarii12971 vizualizări12 iunie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0