Eveniment Luni 23 Iulie 2018 - 8202 vizitatori azi
Serbarile Bistritei Medievale 2017. Editia a XI - a.

Serbarile Bistritei Medievale 2017 se vor desfasura in perioada 23 - 25 iunie in Centrul Istoric al Bistritei, care va prinde viata din nou, invadat de domnite si cavaleri, de mesteri si calfe, urmasi ai vechilor bresle, dar si de menestreli.

     Editia din acest a festivalului medieval aduce pentru prima data in Bistrita si in Romania formatia Strella Do Dia din Portugalia, exponenta a curentului Neo Medieval & Folk Music european. Aceasta va evolua in mai multe momente ale Serbarilor Bistritei Medievale 2017, dar va sustine un concert extraordinar pe scena mare a festivalului sambata, 24 iunie, de la ora 21.00.     

     Cavalerii din ordinele Strajerii Cetatii Bistritei si Paladinii de Terra Medies se vor intrece intr-un turnir de lupte full-contact, pentru a castiga cununa cu lauri a celui mai viteaz dintre ei, dar si pentru a cuceri inimile domnitelor din cetate.

     Odata cu editia din acest an se reia concursul de maiestrie "Arcasul Tinutului Nosnerland", care se va desfasura sambata, 24 iunie in curtea interioara a Complexului Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud, unde se vor intrece unii dintre cei mai buni manuitori ai arcului traditional din Transilvania.

     De buna dispozitie a copiilor se vor ocupa Teatrul de papusi "Alexandru Misiuga" al Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita si actorii Teatrului "Peter Pann" din Campina. Sambata si duminica strazile cetatii vor fi cutreierate de Trimbulinzii din Sibiu, cu povestile lor fantasmagorice si atat de subtile,  iar animatia stradala va fi insufletita de dansurile domnitelor de la Nosa si reprezentatiile cu foc ale trupei Sirius. Duminica seara, la incheierea festivalului medieval, si mediesenii de la Fire Dream vor lumina cetatea in noapte cu spectacolul lor de foc. Nu va lipsi din program nici concursul de frumusete "Domnita Bistritei", dar si micile domnite de la "Baby party" vor smulge aplauzele publicului spectator!

      Trupa bucuresteana "Ad Hoc" revine la Bistrita cu un concert extraordinar, pigmentat cu "dezmat, licori si muzici medievale", un mai vechi slogan al acestei trupe. Menestrelii veacului XXI vor fi in acest an muzicienii formatiei "New Proscenium"  din Targu Mures, cu o seara de concert exploziva cu muzica NIGHTWISH.

     Serbarile Bistritei Medievale 2017 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistrita  si Asociatia Culturala Bistrita Medievala, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, prin Complexul Muzeal Judetean.

Sponsor principal - SUPERCOM.

Sponsori: Record Bistrita, Betty Ice, MIS Grup Lunca Ilvei, Hotel Codrisor, Pombis, Pizzeria Tonight, Izvorul Minunilor, Salonul Carliont.

     Parteneri media: Bistrita Culturala, Agerpres, Radio Romania Cluj, TV Bistrita,  AS TV, Radio Somes, Radio Transilvania, Bistriteanul.ro, Mesagerul de Bistrita-Nasaud, Zile si Nopti, Rasunetul, BistritaNews.ro , Calendar evenimente, Gazeta de Bistrita, e-Zine.

     Mai multe informatii pe site-ul www.bistritamedievala.ro

 

   Bistrita, 08.06.2017.

Presed ex. Florin Sasarman.

 

 

 

ASOCIATIA CULTURALA BISTRITA MEDIEVALA

C.I.F. 22920183; Bistrita

Tel: 0729-152419, 0726-37.86.03;

www.bistritamedievala.ro

bistritamedievala@yahoo.com;  bistritamedievala@gmail.com

 

0 comentarii4508 vizualizări08 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0