Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Mama si copilul, in centrul universului Elementum!

Suntem complet cu picioarele pe PAMANT astazi, pentru ca va comunicam lucruri extrem de importante si serioase. Nu ca pana acum nu v-am fi comunicat lucruri la fel de serioase si importante :). Este vorba de cea mai draga zona din festival si una dintre cele mai generoase ca spatiu. Acel gen de loc unde vreti sa fugiti voi, mamici, cu puii vostri si sa aveti la dispozitie tot ce v-ati putea imagina vreodata: fie ca vorbim de lucruri elementare, cum ar fi un loc unde sa mancati cu totii, sa va spalati sau sa trageti un pui de somn imbratisati, fie ca vorbim de un loc unde sa va puteti juca impreuna in felurite moduri.

 

PAMANT LINISTIT PE MALUL LACULUI

 Undeva intre zona de camping (acolo unde linistea e "la ea acasa") si zona de spectacol, papa si activitati sportive, pe malul linistit al lacurilor de la Luncani se va afla acest loc in care va puteti satisface orice nevoie cu/pentru/alaturi de copiii dvs.  Aici veti intalni un spatiu frumos amenajat numit Mama&Copilul, unde ii puteti schimba scutecul celui mic, apoi sa il hraniti- folosind fie fotoliile speciale de alaptare pe care le aveti la dispozitie, sau, pentru cei care au trecut deja la diversificare, cu ajutorul unei adevarate bucatarii dotate cu tot ce trebuie- inclusiv scaune speciale de masa pentru copii, normal!

 Apoi, cand vine vremea unui pui de somn, fugiti in Casa Nani, unde vine Mos Ene pe la gene si va asezati imbratisati in balansoar sau lasati copilul in patut, aprindeti lampile de veghe, dati drumul la dispozitivele cu melodii de leagan si va bucurati de un somn binemeritat. Iar, dupa cateva ore, cand sunteti din nou plini de energie si cu chef de joaca, dati o fuga in PICIPIT by Petit Bebe! La "pit stopul pentru bebelusi" (dedicat celor sub 2-3 ani), va asteapta tarcuri cu bile, tobogane, tunele, balansoare, o saltea cu spuma, un jumper, saltelute, o groapa cu nisip si centre cu activitati. Vom avea si mese senzoriale cu nisip colorat, orez colorat, linte, gris, toate numai bune de varsat dintr-un vas in altul. Vis, nu-i asa? Si daca, Doamne fereste, apare vreo durere de burtica sau ne lovim, ne putem baza pe ajutorul prietenilor nostri de la Bebepharm, care vor amenaja o farmacie mobila dotata cu tot ar putea avea nevoie oricare membru al familiei.

 

LA GRANITA DINTRE ELEMENTELE NATURII SI SUFLET...

....este un spatiu amenajat special pentru ceea ce noua ne place sa numim (NE)Conferinte. Un fel de conferinte, dar nu chiar. De ce nu chiar? Pentru ca o conferinta suna prea pompos! Ce va fi acolo va fi o discutie intre amici, vechi si noi, dar cu informatii la fel de pretioase ca si cand ar fi obtinute de la o conferinta. Amica sefa sau, daca vreti voi, moderatoare va fi Cristina Tatar, jurnalist, mamica si povestitor pe Videoblogul copiilor. "Sunt Cristina, ador copiii si prajiturile. Cred ca zambetul ne face mai buni, fericirea ne-o cream, iar lucrurile simple sunt cele mai frumoase. Ma relaxez citind si scriind povesti pentru cei mici, traiesc intr-o vesnica fantezie alaturi de baiatul meu si ma inconjor doar de oameni pozitivi. Motto-ul meu este simplu: "Intr-o zi nu vom mai fi aici, dar in toate celelalte suntem".

 Cristina va va pune in contact cu toti cei care vin special sa va impartaseasca din experienta lor. Una dintre aceste persoane este cunoscutul blogger tatic DaddyCool, a.k.a. Robert Diaconeasa, singurul vlogger caritabil din Romania ("Amintiri din copilarie"), blogger si activist in zona de responsabilitate sociala. Alaturi de familia sa, vine la festival cu un dublu scop: sa relateze "tot ce misca" pentru urmaritorii sai, dar si pentru a-i invata pe cei mici, dar si pe cei mari, importanta iubirii de semeni si a grijei pentru mediul inconjurator- subiect pe care il va aborda si in cadrul (NE)conferintelor. "Pentru cei care nu ma cunosc, sunt foarte implicat in activitatile care tin de copiii din medii defavorizate. Pentru ca imi pasa in egala masura si de mediu, in iunie pornesc, alaturi de sotia si fiica mea intr-un turneu national ecologic. Scopul este sa ajutam o multime de copii sa inteleaga cum sa aiba grija de mediul inconjurator si de ce este datoria noastra sa avem grija de mama Pamant, ale carei resurse nu sunt nelimitate. Parca face sens sa fiu prezent si la festivalul Elementum, nu-i asa?", ne-a transmis Robert.

 De la preocuparea pentru mediu, facem pasul firesc catre citit. Despre importanta cititului in viata copiilor inca de la nastere va va explica Bianca Mereuta, strateg de brand si copywriter cu peste 15 ani de experienta si cu studii universitare si postuniversitare de comunicare si marketing. Este expert in analiza de discurs vizual si iubitor al cartii. Un punct forte al creatiei Biancai este faptul ca acesta surprinde esenta, umanitatea si natura lucrurilor si o comunica pe intelesul tuturor fara a-i diminua semnificatiile. Obiectivul Biancai este sa se implice activ la dezvoltarea si implementarea unei strategii integrate in vederea educarii prin lectura a copiilor si adultilor si a cresterii numarului real de cititori. Tocmai in spiritul acestui obiectiv, Bianca va organiza, la Elementum, ateliere de storytelling si un Colt de Lectura de care sa se bucure toti micii participanti la festival!

 Georgiana Ispas, owner-ul paginii Georgi’s Way, a carei tema de "(NE)conferinta" este fructele de padure: cate tipuri sunt si ce putem gasi in padurile din Romania, care sunt beneficiile consumului de astfel de bunatati ale naturii, dar si curiozitati despre acestea. Totul se incheie cu prezentarea unor retete cu fructe de padure si degustare de bunatati, binenteles! 

Roxana Petre este mama a doi baieti minunati, specialist in parenting si psihoterapie pozitiva. Cu o experienta de peste 5 ani, ca trainer, si de peste 11 ani in domeniul consilierii, Roxana sprijina zi de zi persoanele care ii calca pragul cu diverse probleme si a coordonat peste 800 de ore de training, desfasurand programe de dezvoltare personala, seminarii si workshop-uri, programe de educatie parentala si reintegrare sociala. Ea este si fondatorul Asociatiei "Inceputuri Sigure in Romania", a carei misiune este sa introduca programul de educatie parentala "Cercul Sigurantei" in penitenciarele din Romania. Va aduce in atentia voastra un subiect important si delicat in relatia parinti-copil: "Cum sa le vorbim copiilor despre sex?". La Elementum, alaturi de Roxana Petre veti pasi pe calea spre siguranta, ca sa reusiti sa discutati intr-un mod sanatos despre sexualitate cu copiii vostri, o tema care a fost sadita ca fiind "tabu" in "copiii din noi", la pachet cu diverse temeri si rusine.

 Terapeutul Alexandra Chira va va vorbi despre sanatatea coloanei vertebrale si frumusetea pielii, cu masajul Raindrop si cele 9 uleiuri esentiale ale sale. Crede in vindecari alternative, motiv care a si determinat-o sa practice terapia Bowen. "Cu totii ne dorim sa fim sanatosi. Eu una, am fost interesata intotdeauna de remedii complementare medicinei alopate. Cu terapia Bowen am intrat initial in contact din postura de pacient. Rezultatele au fost peste asteptari, astfel incat am decis sa dedic timp studiului aprofundat al acestei terapii care (aspect foarte important!) se concentreaza pe pacient, si nu pe boala!"

 Profesorul Cristina Bojan va va explica faptul ca a avea grija de tine si familia ta este o necesitate, nu un lux. Va prezenta tratamente naturale si fara efecte secundare pentru parinti, gravide si copii. Toate i se trag de cand era profesoara. "Ca profesoara de biologie, unul dintre obiectivele importante pe care le-am urmarit a fost acela de a le transmite elevilor mei cum sa-si ingrijeasca corpul, printr-o alimentatie sanatoasa, prin contactul cu natura si prin sport. Terapia Bowen este inca o metoda naturala prin care poti sa ai grija de tine", spune Cristina Bojan.

 Kinetoterapeutul Cristiana Prunean va va vorbi despre cum putem sa ne ingrijim spatele, gatul, picioarele, bratele si muschii cu ajutorul terapiei Bowen si a kinetoterapiei. "Miscarea e viata. Imi place sportul si imi place sa ajut, asa ca am ales sa practic terapia Bowen si kinetoterapia. Iar cea mai buna solutie, atat inainte, cat si dupa ce tratezi o afectiune este preventia. Va astept sa prevenim impreuna, inainte ca bolile sa ne afecteze viata", indeamna Cristiana Prunean.

 Psihoterapeutul Alexandra Jarda va va invata cum sa faceti fata principalelor patru probleme care streseaza parintii moderni. Va vorbi si despre managementul fricii, cresterea increderii in sine si a performantelor educative la copii de scoala sau de gradinita. "Din 2013 lucrez ca psihoterapeut, iar acum imi dedic o parte a activitatii mele copiilor de gradinita, cu care lucrez cu foarte mare drag. Asa cum imi gasesc un limbaj comun cu acestia, sunt convinsa ca as gasi cu oricare dintre voi, cei care aveti nevoie, la un moment dat al vietii, de sprijin si indrumare emotionala si comportamentala", considera Alexandra Jarda.

 Sunt subiecte pe care nu le abordam in fiecare zi, dar care pot face diferenta in cresterea copiilor nostri si in relatia pe care o avem cu ei, de cand sunt inca dependenti de sanul mamei si pana pleaca la facultate in alt oras.

 

BUCURII PENTRU PARINTI SI COPII

O alta latura care o sa va placa e compusa din Atelierele Mamprenoarelor. Foarte simplu spus, Mamprenoarele sunt o comunitate de mamici- prezente, viitoare sau doritoare :), puse pe afaceri. Afaceri care, de cele mai multe ori, sunt inspirate de spiritul matern si au legatura cu bunastarea familiilor. La Elementum, le veti putea observa "in actiune" pe 7 dintre membrele comunitatii din Cluj, in frunte cu subsemnatele, Annamaria Crainic, organizatorul si Anca Dinu, comunicatorul festivalului. Lor li se alatura:

-Lia Valendorfean, ownerul Zem Center vine cu activitati multiple: ateliere de terapie Bowen, alee senzoriala pentru copii, mini sesiuni gratuite de terapie si kinetoterapie. Plus contributia substantiala la (NE)conferinte, prin cei patru membri ai echipei Zem Center care vin ca speakeri si despre care v-am detaliat mai sus: terapeutul Alexandra Chira, kinetoterapeutul Cristiana Prunean, psihoterapeutul Alexandra Jarda si profesorul Cristina Bojan.

 

- Eliza Puscasu si Teodora Szabo vor organiza un atelier creativ pentru copii. "Suntem doua artiste vesele, cu suflet de copil si ne dorim sa contribuim la crearea de legaturi intre arta si natura, printr-un atelier de pictura care va pune la incercare atat creativitatea si expresivitatea fiecarui copil cat si modalitatea de relationare si comunicare cu cei din jur. In cadrul acestui atelier, copiii vor crea povesti cu ajutorul instrumentelor diverse, puse la dispozitie de catre natura: apa, focul, aerul si pamantul, cele patru elemente primordiale care stau si la baza festivalului", spun fetele.Atelierul se va desfasura pe grupe, iar scopul lui este ca micutii sa isi dezvolte creativitatea, sa lase libertate imaginatiei atat de bogate sa se manifeste si sa isi dezvolte curajul de exprimare.

 

-Elena Hapau il va aduce pe "Fluturasul Fly si Floarea Dorintelor", o frumoasa poveste pentru cei mici, plina de peripetii. Drumul palpitant al fluturasului pana la capatul raului dezvaluie mesajul cartii, acela ca merita sa iti urmezi visele. O lectie de incredere in sine, de perseverenta si curaj, ce aduce in prim plan teme precum prietenia adevarata si familia iubitoare. Minunatele ilustratii, realizate in acuarela, dau viata aventurii fluturasului Fly si personajelor pe care cu siguranta le veti indragi!   

 

-Simona Rusu - food writer, gourmet explorer & content writer Manifest Bon Vivant

 

Blogging pentru familii

Daca tot suntem la capitolul bloggeri si pentru ca evenimentele cu suflet atrag oameni cu suflet, ne bucuram de sustinerea prietenilor nostri de la Aventuri in 5, o familie formata dintr-o mama, un tata, o fetita, un baiat si un beagle (da, e vorba de un catel!). Au aventuri minunate si educative, iar la ELEMENTUM sunt cu noi si printre noi, pentru a impartasi apoi experienta lor cu toti cei care ii urmaresc. 

Si, sa nu uitam de primul nostru vlogger oficial, DaddyCool!

 

 

ELEMENTUM IN CATEVA… ELEMENTE

Cele 4 elemente clasice ale naturii, AER, APA, PAMANT si FOC, plus unul "bonus", SUFLET, se reunesc, intre 21 si 23 iunie 2019, in judetul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival "in ritmul familiei". Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfasurat pe 20 de hectare va fi gazda celui mai amplu eveniment dedicat intregii familii, indiferent de varsta membrilor sai, din Romania. Credem in puterea timpului petrecut in natura de a ne aduce impreuna, iar scopul nostru este sa oferim tuturor membrilor familiei momente de relaxare, distractie si conexiune. Mai multe detalii gasiti peSITE-ul nostru.

 

Una peste alta, suntem tare nerabdatori sa ne vedem la festival si va reamintim ca, daca inca nu ati apucat sa va luati bilet sau abonament, le gasiti in toate variantele pe site-ul nostru.

 

Organizator: GoCreate!

 

Partener de mobilitate: ATP Motors

 

Parteneri: Rent a Tent, PMA Invest, HPI Racing, Madd Electronics Group, Rush IT, Beard Brothers, Slow Food Turda, Add PR, Mamprenoare, Petit Bebe

 

Partener media principal: Magic FM

 

Parteneri media: NCN,  TVR Cluj, ViaCluj TV, Ardeal TV, EBS Radio, Radio Cluj, Radio Transilvania, GligaFM, Radio Son, Zile si Nopti, I Like Cluj, Cluj.com, Clujul de Buzunar, Cluj4Ever, TotceMisca.info,  Transilvania Reporter, Glasul Vailor, StiriMed, Cluj Today, Cluj Insider, Clujescu, Pagina de Transilvania, Pagina de Lifestyle, Revista Wow

 

 

 

Noi suntem…:

Anca Dinu

0722 870 000, comunicare@elementumfest.ro

 

Anamaria Crainic

0740 526 715, sponsori@elementumfest.ro

 

Andrei Crainic

0745 144 843, bilete@elementumfest.ro

 

...si va multumim!

0 comentarii3528 vizualizări07 iunie 2019




rss 2.0
rss 2.0