Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
GANDURI CURATE, FLORI SI ARMONIE FEMEILOR DIN NASAUD.

Cercul Astra din Nasaud si-a unit gandurile si ideile cu scriitorii locali si Clubul elevilor, intr-o manifestare a florilor viu colorate, a versurilor si cantecului spre buna dispozitie a femeilor, creand o stare de bine fiintei iubite, cu simboluri speciale ce le-a inseninat ziua.

De noua ani de zile Asociatiunea Transilvana nasaudeana creeaza o zi speciala femeilor intr-un cadru cultural mai aparte, prin stradania presedintei Floarea Ples, care insenineaza ziua femeii prin forme si actiuni variate, diversificate, momente de incurajare, stima si pretuire prin buchete de flori in armonia versurilor, cantecelor si dansurilor ce au adus gandul recunostintei, o adevarata dragalasenie, dovada ca investitia in fiintele iubite este apreciata si rasplatita de societatea ce o strabatem. O dovada este faptul ca si in acest an primarul de Nasaud vine cu noi surprize si cuvinte inaltatoare evidentiind rolul deosebit al femeilor in viata de familie si in societate in general.

Preotul de la Catedrala nasaudeana, parintele Rusu Florin prezent la aceasta intalnire de suflet, a subliniat ca pentru femeile crestine modelul cunoscut este cel conferit de Maica  Domnului, de femeile mironosite, prazmuite in chip deosebit in biserica noastra in Duminica a treia dupa Sfintele Pasti si de toate Sfintele femei din calendarul crestin-ortodox.

Se simte o unitate de aleasa prietenie si colaborare cu alte cercuri din judet si nu numai. Ca dovada si in acest an ne-au onorat cu prezenta  prieteni din Cluj, Dej, Bistrita, Valea Birgaului, Salva, Romuli, Rebrisoara, Nepos, Cristestii Ciceului, Ilva Mare, totalizand peste 80 de persoane, care stiu sa iubeasca si sa fie iubite, sa-si implineasca visele marete spre un ideal demn si restabilirea unei noi ordini sociale. In acest cadru de aleasa sarbatoare s-au inmanat diplome de onoare si excelenta si s-au serbat patru astristi, care au avut ziua de nastere: Maria Deac, Mariana Dambu, Dorina Buia si Alexandru Bar, care au primit aplauzele tuturor in compania traditionalului cantec - La multi ani!

Clubul elevilor din Nasaud a creat momente vesele prin dans modern, coordonat de prof. Simona Zinveli, prin grupul vocal condus de Alexandra Bindea si echipa de teatru prof. instructor Maria Rus, formatii bine instruite, un spectacol bogat, captivant, elegant cu scene construite cu meticulozitate in cele mai mici detalii, scene incarcate de afinitati.

S-au succedat la microfon iubitori si creatori de poezie, incepand cu prof. dr. Maria Nistor, presedinta Despartamantului Nasaud, presedinta cercului Floarea Ples, alti scriitori, membrii ai Ligi Scriitorilor: Mircea Darosi, Rodica Fercana, Raveca Vlasin si  Zamfira Toderici din Dej, Romulus Berceni, Leon Catarig, Nadia Urian, Lucretia Mititean, iar din Societatea Scriitorilor Conexiuni, a  recitat din propriile creatii Alexandru Bar, cat si scriitorii ce se afla pe puntea trecerii catre Societatea Scriitoriceasca, cum sunt: Stefan Gheoc, Ioana Lapusneanu, Ana Vaida, Viorica Catuneanu, Daniela Bodiu, Dorina Bugnariu, Doina Brisiuc.

Patruns de experienta de a scrie a intervenit cu epigrame si vorbe intelepte, Ioan Seni, Nicolae Lup, Ioan Mititean, iar momentele muzicale au fost sustinute de Ioan Lazar si Ioan Tarziu, cat si de grupul vocal al pensionarilor nasaudeni condus de Liviuta Istrate. Iata oameni care mereu au ceva ce este recunoscut ca bun si fructuos, oameni  ce echilibreaza conditia umana si perfectioneaza relatiilor sociale, oameni altruisti, generosi si toleranti, cu spirit creativ si un sarm personal deosebit.

 

      Ioan Mititean

0 comentarii6258 vizualizări10 martie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0