Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Luni 20 Mai 2024 - 14587
Mii de bistriteni au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei.(150 de poze)

In jurul orei 10.00, la statuia poetului national Andrei Muresanu a avut loc un ceremonial religios de comemorare a eroilor neamului care si-au jertfit viata pentru idealul national si anume - Marea Unire a Principatelor Romane. Dupa Mica Unire a Moldovei si a Tarii Romanesti de la 1859 idealul de veacuri a romanilor s-a infaptuit in 1918 prin Unirea cu Romania a Basarabiei si a Bucovinei, iar la 1 decembrie 1918, prin Unirea Transilvaniei si a Banatului cu Tara Romaneasca.

Astazi, mii de bistriteni au infruntat o ploaie marunta si rece de toamna-iarna, pentru a-si arata mandria de a fi cetatean al acestei tari, indiferent de etnia din care provin, deoarece fiind nascuti in Romania, toti se simt ca sunt romani. Astfel ca, la statuia marelui poet Andrei Muresanu, au depus coroane de flori reprezentanti ai institutiilor militarizate, descentralizate, a partidelor politice si organizatiilor neguvernamentale. Poate si pentru ca este campanie electorala, astazi a venit sa-si arate omagiul de Ziua Nationala, mai multa lume decat alta data cu asemenea ocazii. Dupa depunerea coroanelor de flori, a urmat pe pietonalul Liviu Rebreanu, o parada militara, prima de acest fel in centrul Bistritei de dupa evenimentele din 1989. La aceasta au participat efective cu echipamentul din dotare din cadrul Brigazii 81 Mecanizate Bistrita alaturi de Jandarmerie, Politie, I.S.U si Fanfara militara a Garnizoanei Bistrita.

Detalii despre compunerea efectivelor din parada gasiti la adresa:

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=32&article=7575

 

 Marius Chiuzan.

.

P.S. - toate pozele pot fi reproduse fara pretentii financiare, dar cu citarea sursei/autorului.

1 comentariu2996 vizualizări01 decembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0