Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Marti 07 Aprilie 2020 - 3354 vizitatori azi
Ministerul Romanilor de Pretutindeni pentru Diaspora.

Peste 100 de reprezentanti ai asociatiilor de romani din strainatate solicita Guvernului Romaniei crearea Ministerului Romanilor de Pretutindeni si a unei institutii speciale in subordinea premierului, responsabila de relatia cu Republica Moldova. Acestea sunt principalele revendicari ale diasporei din Romania si Republica Moldova, formulate la Bucuresti, in cadrul Congresului Diasporei Unioniste.  "Avem nevoie de o sustinere punctuala, de un buget si de o strategie pentru eficientizarea raportului dintre statul roman si romanii din strainatate, precum si a coordonarii politicilor pentru Republica Moldova", a declarat presedintele executiv al Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatoarea evenimentului.

 Romanii de pe ambele maluri ale Prutului, plecati in Italia, Franta, Spania, Grecia, Germania, Elvetia, Marea Britanie si SUA au punctat ca nu exista o diaspora a Romaniei si o diaspora a Republicii Moldova, ci o singura Diaspora Romana. De asemenea, participantii la Congres au solicitat clasei politice de la Bucuresti si de la Chisinau sa isi asume Unirea ca obiectiv national si sa depuna toate eforturile necesare ca aceasta sa se realizeze pana cel tarziu in 2018.

 Evenimentul desfasurat in perioada 3-5 aprilie s-a incheiat cu o hora a Unirii intinsa de romanii din Diaspora in Piata Universitatii.

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012       

                05 aprilie 2015

0 comentarii15498 vizualizări05 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0