Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Unionistii strang randurile la Iasi.

Unionistii din Romania si Republica Moldova isi dau intalnire la Iasi, duminica, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Romane. Actiunea 2012 va sarbatori  ziua Unirii Principatelor Romane printr-un mars al unionistilor care va incepe de la ora 12:00 din fata Palatului Culturii.

La 162 de ani de la evenimentul care a pus bazele Romaniei moderne, la Iasi vor fi fluturate steaguri tricolore, vor fi afisate pe bannere mesaje privind necesitatea reintregirii nationale si vor fi intonate cantece patriotice de unionisti din toate colturile tarii, inclusiv de la Chisinau.

Dupa mars, participantii se vor reuni la ora 16:00, la Palas Mall, sala Chopin, pentru a fi prezenti la Congresul patriotilor implicati activ in realizarea dezideratului Unirii Basarabiei cu Romania. Evenimentul va debuta cu un moment artistic sustinut de maestrul Nicolae Voiculet. La Congres au fost invitati membri ai societatii civile si politicieni de pe ambele maluri ale Prutului.

 "In fiecare an sarbatorim Unirea Principatelor Romane la Iasi, locul unde Romania moderna <> la 1859, atunci cand unionistul Alexandru Ioan Cuza a inceput sa implineasca visul de aur al tuturor romanilor. Datoria noastra este sa actionam, acum, mai mult ca niciodata pentru a implini acest vis, prin revenirea pe deplin a fratilor nostri de peste Prut la Patria Mama. Dupa un an extrem de dificil pentru intreaga omenire, in care cetatenii Romaniei au dat dovada de solidaritate neconditionata pentru conationalii lor din Republica Moldova, pornim la drum cu noi proiecte ce vizeaza tinerii de peste Prut", a declarat Stefan Lupu, Vicepresedinte al Platforma Unionista Actiunea 2012.

 

 

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012                

 

 

    22 ianuarie 2021

0 comentarii3647 vizualizări22 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0