Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Stafeta Veteranilor INVICTUS a fost preluata si de jandarmii, militarii si voluntarii din Bistrita-Nasaud!

Participarea la acest eveniment, care ne ofera prilejul de a aduce un omagiu tuturor eroilor neamului cazuti la datorie. Jandarmii Danut Andronesi si Cristan Oarcas au preluat stafeta de la voluntarii din Vatra-Dornei, inca de la primele ore ale diminetii in Piata Unirii din municipiul Bistrita. Colegii nostri alaturi de toti ceilalti voluntari participanti au predat stafeta la iesirea din cartierul Viisoara (in zona Gomar Lux).

            "Este o onoare pentru noi sa participam la acest eveniment, ajuns la cea de a VIII a editie si care ne ofera prilejul de a aduce un omagiu tuturor eroilor neamului care s-au jertfit pentru tara dar si celor care au fost raniti in teatrele de operatii, aflandu-se la datorie!" - au declarat colegii nostri care au participat la acest eveniment alaturi de ceilalti voluntari.

            Prin municipiul Bistrita a trecut stafeta aflata pe Culoarul Rosu, culoare care reprezinta unul din cele trei trasee ale evenimentului si care a pornit de la Chisinau.

            Participantii au oprit ulterior si in localitatea Cristestii-Ciceului la doua dintre monumentele ridicate in cinstea eroilor cazuti la datorie pentru apararea patriei. (Lupa Capitolina si Crucea Eroilor Unirii)

 

 

         Informatii suplimentare

         Cu gandul la eroii neamului si cu sufletul aproape de militarii raniti in teatrele de operatii voluntarii Invictus, alergatori si ciclisti, militari si civili, parcurg, in aceste zile cele trei trasee ale Stafetei Veteranilor, editia a VIII-a - albastru, galben si rosu - de la Marasesti, Fagaras si Chisinau, pana la Carei.

         Stafeta Veteranilor, care insumeaza aproximativ 3.800 de kilometri, a luat startul vineri, 1 octombrie 2021, pe traseul albastru, din fata Mausoleului Eroilor din Marasesti.

         Momentul de maxima intensitate va avea loc in 25 octombrie, la Monumentul Ostasului Roman din Carei, cand Stafeta isi va implini misiunea si va prezenta onorul, in mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru Romania.

         Stafeta Veteranilor a devenit o traditie si aminteste, in fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie sa ne uneasca pe toti in jurul veteranilor. Participantii poarta in alergare Drapelul National, din respect pentru inaintasi, din recunostinta pentru veteranii de razboi care inca rostesc povestea sacrificiului suprem, cat si pentru cei plecati dintre noi, a caror lectie de patriotism sta scrisa in inima fiecaruia. Cei ce iau parte la stefeta se opresc la monumentele ridicate in cinstea celor care au murit pentru ca noi, astazi, sa existam si rememoreaza imaginea strabunicilor si bunicilor nostri care au luptat pentru aceasta tara si care sunt, acum, parte din ea.

         Stafeta Veteranilor este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale, care si-au propus sa promoveze memoria eroilor romani prin intermediul sportului.

0 comentarii3626 vizualizări22 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0