Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Stiinta-tehnica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Rezultate de exceptie ale elevilor bistriteni, intr-o prestigioasa competitie tehnico-stiintifica nationala.

In perioada 8-10 aprilie, s-a desfasurat editia a V-a, a Concursului National "Stiinte si Tehnologii". Competitia inclusa in Calendarul Activitatilor Educative Nationale 2015, a Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a fost gazduita de Colegiul Tehnic "Elie Radu" din Ploiesti. La startul concursului din acest an, s-au aliniat peste 600 de elevi si cadre didactice provenind din gimnazii, colegii si palate ale copiilor, din intreaga tara. In cele douasprazece sectiuni ale competitiei s-au inscris si au fost prezentate proiecte stiintifice si tehnice extrem de interesante si in acelasi timp foarte complexe. Elevii Cercului de electronica din cadrul Palatului Copiilor Bistrita, in urma rezultatelor bune de anul trecut, a fost invitat cu doua echipaje formate din cate doi elevi. Totodata, am avut sansa sa inscriem si sa prezentam in competitie trei proiecte, la tot atatea sectiuni. Rezultatele obtinute in acest an de elevii nostri, in ciuda concurentei acerbe, au fost unele de exceptie.

 Astfel echipajul format din elevii Balmos Ion Marin si Dedean Alin Ignat a obtinut premiu III la sectiunea "Fizica aplicata" si premiul I la sectiunea "Energii regenerabile". Al doilea echipaj, format din elevii Bivolariu Petrica Lucian si Hunyadi Darius Emanuel, a obtinut la randu-i ravnitul premiu I, la sectiunea "Electric". Rezultatele obtinute, de catre elevii bistriteni, nu au fost insa intamplatoare. Trebuie mentionat faptul ca ei provin din Colegiul Tehnic Infoel Bistrita, unde ei dobandesc cunostinte teoretice tehnice de cea mai buna calitate. In cadrul Palatului Copiilor Bistrita, acestia isi desavarsesc deprinderile practice, aprofundand si aplicand studiul teoretic, in cadrul unor interesante proiecte, asa cum au fost si cele prezentate la recentul Concurs National "Stiinte si Tehnologii" Ploiesti 2015.

 

Coordonator de proiecte, prof. Dorel Nicoara - Palatul Copiilor Bistrita

1 comentariu3444 vizualizări14 aprilie 2015




rss 2.0
rss 2.0