Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Festival international de sah pentru juniori la Cluj-Napoca -peste 300 de copii inscrisi.

Ziua Copilului readuce o competitie indragita si cu traditie in Cluj-Napoca: Festivalul International de Sah Lions, editia a IX-a. Turneul, organizat de Clubul Sportiv Pegas Cluj, in colaborare cu cluburile Lions clujene, are loc in perioada 1-3 iunie, la Casa de Cultura a Studentilor.

 Festivalul este unul din cele mai importante evenimente sahiste din Ardeal, datorita numarului mare de participanti- peste 300 anul acesta, veniti din Romania si Republica Moldova, dar si datorita premiilor puse in joc- atat in bani (6800 de lei pentru primele locuri), cat si in produse si obiecte- medalii, cupe, diplome, tricouri, dulciuri, etc. Fiecare copil va pleca acasa cu o diploma si un cadou!

 Festivalul de Sah Lions este destinat copiilor si juniorilor, fiind impartit in 6 sectiuni, in functie de varsta (8 ani, 10 ani, 18 ani) si experienta. Cele 6 sectiuni sunt impartite si ele in 2 categorii de experienta: "nelegitimati", sau amatori- respectiv copii care practica sah ocazional, si"legitimati"- cei care fac sah de performanta, legitimati la cluburi si inscrisi in turnee omologate. De altfel, Festivalul se afla sub egida Federatiei Romane de Sah (FRS) si a Federatiei Internationale de Sah (FIDE), rezultatele raportandu-se acestora pentru calculul rating-urilor noi obtinute de participanti. Se joaca cu ceas de control, timpul de gandire fiind de 90 de minute/partida/jucator pentru grupa de 18 ani si 60 de minute pentru celelalte grupe.

 AICI gasiti lista de participanti la cele 3 sectiuni de "legitimati". Cele 3 sectiuni de "nelegitimati" nu sunt publicate, dar marea majoritate sunt copii din Cluj-Napoca. Alte informatii pentru fiecare sectiune in parte, precum si calendarul competitiei le gasiti AICI.

 

 Contact:

Alin Marcu, presedintele Clubului Sportiv Pegas Cluj, 0742263659

Mirela Marica, organizator din partea Lions Cluj Genesis

 

0 comentarii2947 vizualizări31 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0