Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 09 August 2020 - 2222 vizitatori azi
ADEVARUL despre REFERENDUMUL pentru CASATORIE.

Termenul de "SOTI" din Constitutie NU precizeaza cu claritate sexul biologic al acestora si nici numarul. 

DEZINFORMARE: "Referendumul nu este necesar, definitia casatoriei este clara."

ADEVAR: In Romania se deruleaza in prezent o initiativa cetateneasca de modificare a art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei, astfel incat CASATORIA sa fie definita ca uniunea liber consimtita intre UN BARBAT si O FEMEIE. CASATORIA intre un barbat si o femeie asigura nasterea, cresterea si educatia copiiilor, fiind modelul universal, pentru perpetuarea umanitatii.


Care este definitia prezenta a casatorie in Constitutia Romaniei?

In Constitutia Romaniei, casatoria este definita ca uniunea liber consimtita intre "SOTI", un termen care NU precizeaza cu claritate sexul biologic al acestora si nici numarul lor.


Ce se intampla in Europa?

Romania nu poate face abstractie de procesul de redefinire a casatoriei in Europa. In ultimii ani, 15 tari au legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex si 12 au initiat parteneriate civile pentru uniunile unisex, o treapta in legalizarea acestui tip de casatorie.

 


Cum a avut loc procesul de redefinire la nivel international? 

In marea majoritatea covarsitoare a cazurilor, la nivel international, redefinirea casatoriei a avut loc prin actiuni la nivel politic (votul parlamentelor - ex: Franta ) si activism judiciar (interventia judecatorilor - ex: SUA), fara o consultare directa a cetatenilor.

Spre exemplu, desi 1,5 milioane de francezi au protestat impotriva ‘casatoriilor’ unisex, acestea au fost aprobate.

In Statele Unite ale Americii, in lipsa unei definitii clare, constitutionale a casatoriei, 5 judecatori au decis in locul poporului american, in anul 2015.

 

 

Care este situatia in Romania?

In Romania se solicita deja in declaratii publice inca din anul 2006 recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

In instanta se solicita IN PREZENT ca prin "soti" sa se inteleaga si un cuplu de homosexuali. Acest caz este pe rolul Curtii Constitutionale a Romaniei (cazul Coman - Hamilton) si in dezbatere la Curtea Europeana de Justitie.

In anumite tari, acest tip de activism judiciar, cu pasi marunti,  a produs efecte, schimband definitia milenara a casatoriei.


Codul Civil din Romania, desi clarifica ce sunt sotii (un barbat si o femeie), poate fi schimbat oricand prin votul Parlamentului, contrar vointei cetatenilor, asa cum se intampla in Europa.


De ce trebuie sa avem o definitie CLARA, lipsita de orice echivoc, in Constitutia Romaniei? 

In prezent, sub presiunea unei ideologii radicale, termenul de "SOTI" isi schimba intelesul. Ridicarea la rang constitutional a definitiei casatoriei ca fiind uniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie este singura cale de securizare a definitiei firesti a casatoriei.

Daca nu o vom facem noi, o vor face altii, in sens contrar!

 


Sursa:

www.referendumpentruromania.ro

0 comentarii8099 vizualizări10 aprilie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0