Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
300.000 de romani cer Ministerului Educatiei sa nu introduca ideologia de gen in scoli.

300.000 de romani au aderat la un demers al Platformei civice "Impreuna", prin care este denuntata tentativa de introducere a ideologiei de gen in scolile din Romania. Initiatorii demersului solicita eliminarea de urgenta din manualele scolare a elementelor propagandistic ideologice referitoare la gen, avand in vedere ca, potrivit Rezolutiei Parlamentului UE, "egalitatea de gen" se refera la drepturile persoanelor LGBT, iar "roluri de gen" inseamna roluri care nu sunt determinate de sex. Mai concret, inseamna ca o persoana este nu genul in care s-a nascut functie de sexul ei, ci este genul in care se identifica. Acesta este obiectul ideologiei de gen si a teoriei identitatii de gen.

Platforma civica "Impreuna" atrage atentia ca o reticenta a Ministerului Educatiei de a lua act de refuzul parintilor de introducere a ideologiei de gen in scoli incalca art. 29 alin. 6 din Constitutia Romaniei, care prevede ca parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine.

Petitia adresata de Platforma civica "Impreuna" Ministerului Educatiei:

C A T R E,

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

In atentia Doamnei Ministru,

?          Platforma civica IMPREUNA, compusa din 506 ONG-uri si 130.000 membri sustinatori persoane fizice, mandatata de 300.000 de persoane fizice adulte din Romania,

urmare raspunsului dvs. comunicat prin Adresa nr. 724/15.04.2019, al carei continut este strain de ceea ce v-am solicitat prin Notificarea transmisa dvs. in data de 25.03.2019 si inregistrata sub nr. 724/26.03.2019,

fata de modul vag in care ati formulat acest raspuns la Notificarea noastra, va rugam sa ne comunicati punctual:

1. Daca ati luat act sau nu de refuzul de introducere a ideologiei de gen in educatie, notificat dvs. sub nr. 724/26.03.2019, de catre cei 300.000 de cetateni romani care au semnat pe listele noastre imputernicirea efectuarii acestui demers juridic de somare a institutiei dvs. sa respecte refuzul de introducere a ideologiei de gen in educatie.

2. Numele "expertilor cooptati" despre care afirmati ca verifica sa nu fie incalcate principiile nediscriminarii.

3. Criteriile dupa care au fost alesi/numiti  acesti "experti cooptati" de institutia dvs.

4. Dispozitia legala in temeiul careia activitatea si dispozitiile "expertilor cooptati" prevaleaza dreptului constitutional prevazut pentru cetatenii romani de art. 29 alin. 6 din Constitutia Romaniei.

Prezenta solicitare este determinata de raspunsul dvs. la Notificarea pe care v-am transmis-o in numele si pentru cei 300.000 de cetateni romani care au semnat pe listele noastre imputernicirea efectuarii acestui demers juridic de somare a institutiei dvs. sa respecte refuzul de introducere a ideologiei de gen in educatie.

Notificarea este realizata in cadrul procedurii administrative prealabile actiunii in justitie.

In masura in care nu ne raspundeti punctual la solicitarile de mai sus in cadrul acestei proceduri prealabile - fata de modalitatea de concepere a raspunsului dvs. initial,  strain de solicitarea noastra concreta de a se lua act de refuzul intemeiat pe disp. art. 29 alin. 6 din Constitutia Romaniei - precizam ca solicitam aceste raspunsuri si in temeiul Legii 544/2001.

***

Reluam sediul materiei si argumentele Notificarii noastre prin care v-am solicitat sa luati act de refuzul intruziunii oricarei forme de ingerinta a ideologiei de gen in educatia copiilor romani, subliniind din chiar Notificarea introductiva ca nu suntem de acord cu nicio forma de discriminare si ca tot ceea ce invocam este respectarea Constitutiei si a principiilor Legii educatiei nationale, din Adresa dvs. nr. 724/15.04.2019rezultand ca nimic din ceea ce reglementeaza imperativ Legea 1/2011, respectiv nici morala, nici valorile, nici principiile, nici idealurile si nici macar discriminarea copiilor cu identitate de gen nepusa in discutie, nu primeaza in fata  "expertilor cooptati". Or nu acesta a fost obiectul Notificarii noastre intemeiate pe urmatoarele argumente:

?          Potrivit art. 29 alin. 6 din Constitutia Romaniei, parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine. Si este absolut firesc sa fie astfel pentru ca, potrivit articolului 487 din Codul Civil, parintii sunt cei care "au indatorirea de a se ingriji de dezvoltarea psihica, intelectuala, de educatia, invatatura si pregatirea profesionala a copiilor potrivit propriilor lor convingeri, dar si potrivit insusirilor si nevoilor copiilor".

Indiferent de mediul din care provin sau de gradul de educatie si cultura, parintii sunt pastratorii si transmitatorii unui set de valori, propriu familiei si natiunii in care se naste copilul. Dispozitiile legale amintite garanteaza in esenta ca nimeni altcineva decat parintii nu pot indeplini nevoile copilului lor, iar aceasta aducere la indeplinire nu poate fi facuta altfel decat in lumina valorilor familiei si tocmai avand in vedere faptul ca parintii sunt aceia care raspund de copiii lor.

Prin intruziunea ideologiei de gen in educatia copiilor romani, sunt incalcate grav dispozitiile legale si constitutionale enumerate. Mai mult, potrivit articolului 26 alineatul 1 din Constitutie, autoritatile publice sunt obligate sa respecte si sa ocroteasca viata intima, familiala si privata.

Cum viata intima este unul din factorii determinanti ai constiintei individului prin valentele psihice pe care inevitabil le antreneaza si cum procesul de educatie si formare a copilului opereaza in planul constiintei acestuia, rezulta ca orice ingerinta in procesul educational care aduce atingere convingerilor parintilor sau insusirilor si nevoilor proprii fiecarui copil, aduce atingere si acestui drept fundamental.

Pe cale de consecinta, va solicitam eliminarea de urgenta din manualele scolare a elementelor propagandistic ideologice referitoare la gen avand in vedere ca, potrivit Rezolutiei Parlamentului UE referitoare la "egalitate de gen"(http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-8-2019-0101_EN.html) "egalitatea de gen" se refera la drepturile persoanelor LGBT, iar "roluri de gen" inseamna roluri care nu sunt determinate de sex. Mai concret, inseamna ca o persoana este nu genul in care s-a nascut functie de sexul ei, ci este genul in care se identifica. Acesta este obiectul ideologiei de gen si a teoriei identitatii de gen.

Fata de aceste aspecte profund ideologice, afirmand cu tarie ca nu suntem de acord cu nici o forma de discriminare, consideram ca scoala romaneasca nu poate fi implicata in activitati care sa presupuna educarea copiilor in spiritul de mai sus.

Credem ca sinergia eforturilor cadrelor didactice si ale parintilor este aceea care a dat intotdeauna si va putea da in continuare masura succesului scolii romanesti si mai credem de asemeni ca, in Romania, scopul scolii este obtinerea de rezultate cat mai bune de catre elevi si nu reeducarea lor in sensul ca pot fi orice gen, indiferent de datul biologic in care s-au nascut.

Va punem in vedere si faptul ca, pe de o parte, a permite intruziunea oricarei forme a ideologiei de gen in educatia copiilor constituie o incalcare a dreptului acestora de a nu fi supusi abuzului, neglijentei, violentei si exploatarii - intrucat prin aceste actiuni "sunt periclitate (…) dezvoltarea (…) mentala, spirituala, morala" a copilului, conform art. 89 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului -. Pe de alta parte, intr-o asemenea situatie cadrele didactice, precum si orice persoana care, prin natura profesiei sau ocupatiei sale, lucreaza direct cu un copil, au obligatia legala de a sesiza institutiile abilitate ale statului - conform art. 52 alin. (4) si art. 96 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 -, iar neindeplinirea acestei obligatii constituie abatere disciplinara grava - conform art. 141 alin. (1) din Legea nr. 272/2004.

Va rugam sa dispuneti transmiterea unei atentionari catre cadrele didactice si directorii din toate unitatile de invatamant din tara, in sensul de a nu se lasa implicate in activismul unor ONG-uri care au drept scop reeducarea mintii si sufletului copiilor nostri, prin activitati ce implica in orice fel ideologia de gen, intrucat aceasta este intim legata de fiecare persoana in parte, intrand in sfera de dezvoltare fizica si psihologica a fiecarui copil in parte, nu a sistemului de invatamant, prin reeducare colectiva.

Prezenta Notificare realizeaza continutul procedurii prealabile demersului legal al celor 300.000 de cetateni in situatia desconsiderarii refuzului lor expres notificat dvs. prin prezenta.

Asteptam raspunsul dvs. la cele 4 solicitari punctuale de mai sus.


Cu consideratie,

Mihai Gheorghiu,?????

Platforma civica IMPREUNA???

Coordonatori Departament Juridic:

av. Ana Sacrieru - Bucuresti

av. Adriana Buzgar - Cluj Napoca

av. Alexandru Sbarna - Timisoara

0 comentarii10689 vizualizări26 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0