Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
La Galeria "Casa cu Lei" Bistrita, o alta premiera..." un suRAS si o pizza..."

Zice-se ca toamna se apreciaza recoltele...metaforic vorbind si cultura isi etaleaza rodnicia evenimentelor, dupa tumultul verii. La Galeria "Casa cu Lei" cel mai tanar, dar precoce "copil" al culturii bistritene, care ne-a obisnuit deja cu o cadenta demna de invidiat a demersurilor culturale, o alta premiera vine sa ne bucure...este vorba despre redarea circuitului expozitional al cetatii a unui nou spatiu. In fapt este vorba despre rejudecarea si modularea unui spatiu de atelier existent, mai putin solicitat, dar eficentizat in asa fel incat sa poate raspunde ambelor  utilizari...de atelier si spatiu expozitional. O sala luminoasa, cocheta, calda, familiara, in ton cu intregul ansamblu. Pe deplin "vinovat" de aceasta este curatorul "Casei cu Lei" Bistrita, Lucian Dobarta_LuciD, care este si primul artist exponent.

"un suras si o pizza..." miniEXPOZITIE de metAFORISME VIZUALE porta titlul evenimentului cultural la al carui vernisaz sunteti asteptati sambata, 28 septembrie la ora 17. Expozitia se inscrie in cadrul mai amplu al Festivalului de Umor "Marul de Aur" Bistrita, care in acest an la editia cu numarul 29, a ales Galeria "Casa cu Lei" ca unul din spatiile de desfasurare...Festivitatea de premiere a castigatorilor Concursului national de creatie literara, Recital de epigrame sustinut de epigramistii invitati la festival, Lansari de carte. Motto-ul expozitiei este : " COGITO ERGO SUM"; " Cuget deci Exist"; " Zambesc deci Rezist", o definire generica a unei portii generoase de umor fin cu trimiteri subtile.

Pot fi admirate(...sau nu...), 24 de "CREATURI" grafice (cum ii place lui LuciD sa isi alinte creatiile...) si 4 concepte vizuale (o interesanta abordare creativa ). Surasul metamorfozat al Giociondei, fata in fata cu un spatiul gurmand, la fel de ludic metamorfozat. Conditia artei, oglindita prin cea mai arhetipala imagine cunoscuta, Gioconda...si exacerbarea satietatii alimentare...o parabola suprarealista care ascunde insa o realitatea dura...foamea, umilinta, nesiguranta si precaritatea existentei. Din nou BROVO LuciD pentru imaginatia debordanta, maiestria tehnica, ingeniozitatea expresiei vizuale, nonconventionalitate si curaj.

Un spatiu nou si o expozitie ce merita pe deplin atentia dumneavoasta. Expozitia poate fi vizitata pe parcursul unei luni la Galeria "Casa cu Lei" Bistrita, Atelier 2, Str. Nicolae Titulescu, Nr.8

 

...informatii si fotografii de la/de LuciD.

Sambata 28 septembrie 2013 - Bistrita.

0 comentarii3458 vizualizări28 septembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0