Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Festivalul International de Poezie - Renata Verejanu.

Academia Europeana a Societatii Civile, Institutul de Filologie al ASM,Primaria mun.Chisinau, Asociatia Nationala a Oamenilor de Creatie din Moldova - AVIZ - Festivalul International de Poezie - Renata Verejanu

Festivalul International de Poezie se adreseaza tuturor indragostitilor de poezie, indiferent de varsta, nationalitate, tara de resedinta, limba vorbita, religie etc. Doritorii de a participa la prima editie (institutiile de invatamant, biblioteci, centre de cultura etc.) fac demers catre organizatori.

               Fiecare persoana poate participa in cel mult 2 sectiuni:

1.      Poezie proprie - autori care nu sunt membrii ai US participa cu cate 3 texte, creatii personale nepublicate (in format electronic sau hartie) pana la data participarii in concurs.

2.      Eseu critic - participa elevi, studenti, masteranzi, doctoranzi, profesori, jurnalisti, cercetatori care prezinta 2 pagini (format A4, Times New Roman, 12) de analiza a creatiei Renata Verejanu, (sau a unor texte aparte), eseu nepublicat (in format electronic sau hartie) pana la acea data,

3.       Recital de poezie din creatia poetei Renatei Verejanu, declamatorii recita un poem                     (o pledoarie etc.) maximum 3 minute.

4.      Compozitori - prezinta cantece pe versuri de Renata Verejanu, lucrarea poate fi                            in limba pe care o poseda interpretul/compozitorul. 

 

Jurizarea se va efectua pe categoriile de varsta: 

Categoria I - … pana la 14 ani, 

Categoria  II - 15-25 ani,

Categoria III - peste 25 ani...

 

Participantii cu viza de resedinta in alt stat decat Republica Moldova se inscriu, expediind un CV, 1-3 poze si 3 poezii proprii sau eseu, la adresa de E-mail: festifaldepoezierv@gmail.com

        Cei care se vor inscrie la sectiunea compozitori vor evolua direct in etapa finala.

Poeziile si eseurile celora care vor intra in final vor fi editate in volum antologic. 

 Festivalul va oferi cate trei premii pentru fiecare sectiune si Trofeul Festivalului.

                Termen limita de primire a materialelor: 25 mai 2014.

In perioada iunie-august, organizatorii vor publica Antologia cuprinzand textele laureatilor.
Cartea va fi promovata in cadrul Salonului International de Carte, la alte evenimente importante, organizate de Academia Europeana a Societatii Civile si partenerii sai. 

        Informatii la: tel. 022  226675 sau 068582011

festivalnationalrv@gmail.com

http://festivalnationalrv.blogspot.com

 

0 comentarii3493 vizualizări12 martie 2014




rss 2.0
rss 2.0