Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Poet din Lechinta cu lansare de carte la Bistrita folk 2014.

Festivalul "Bistrita folk" a ajuns sa propuna publicului si lansari de carte: anul trecut a fost Dinu Olarasu, anul acesta nu va mai fi un cantautor, ci un poet originar din Lechinta, legat intim de festivalul nostru inca de la prima editie. ..Era in toamna lui 2002 cand, in sala Centrului Cultural Municipal Bistrita (ne este dor de ea - oare cand va fi gata reabilitarea sa, caci sala aceea are o acustica extraordinara!) incercam sa ne fidelizam spectatorii organizand concursuri cu premii. Cornel Costea a fost unul dintre aceia care au castigat atunci, o statueta sculptata in lemn pentru un catren despre Bistrita folk. Cornel  Costea a ramas fidel festivalului, iar in cartea sa de acum, intitulata "Din pulberea luminii" (versuri si interviuri), a inserat si doua poezii in memoriam Gil Ionita si Tatiana Stepa, pe care el i-a vazut cantand la Bistrita folk. Nu avem nevoie de mai mult pentru a-i programa o lansare, sambata 25 octombrie, la ora 18.00, in deschiderea celei de a doua seri. Vor prezenta Elena M.Campan si Dan Mosoiu.

   Va reamintim ca in programul festivalului sunt cuprinse si doua lansari de albume folk: Cristian Buica - Unii canta, altii beau (vineri) si Maria Gheorghiu - De douazeci de ani "Om bun" (sambata).

    A XIII-a editie a Festivalului concurs pentru tineret "Bistrita folk" se va desfasura in perioada 24 - 25 octombrie, in Sala Polivalenta din Bistrita. Manifestarea este organizata de Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita si ASCRIM, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud. Sponsor principal - Ecomas Energosystem Bistrita.

   Spectacolele incep la ora 18.00. Intrarea este libera.

 

    A consemnat Florin Sasarman.

0 comentarii2891 vizualizări23 octombrie 2014




rss 2.0
rss 2.0