Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 19 Noiembrie 2018 - 15830 vizitatori azi
"In cautarea fericirii".

Pentru a marca Ziua Culturii Nationale, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita luni, 15 ianuarie, de la ora 15.00 la vernisajul expozitiei "In cautarea fericirii", semnata Andreea Rus. Evenimentul se va desfasura la Casa Argintarului, din strada Dornei, nr.5.

"Intr-un fel sau altul cu totii suntem in cautarea fericirii. Varsta, educatia, contexte de tot felul, istorice, sociale, ne aduc cu fata spre fericire, visand la aceasta si atingand-o, din cand in cand, sau macar traind cu iluzia acesteia. Gradina Edenului pare sa se indeparteze de noi din ce in ce mai mult si sa faca loc in contemporaneitate unor stari in care multi isi pierd speranta sau cauta "mici fericiri" la tot pasul. Situatia in care un om "se simte implicat, angajat", poate deveni o cale spre fericire", afirma Andreea Rus. Potrivit istoricului de arta dr. Ana Maria Negoita, "expozitia aduce in discutie diferite forme ale fericirii asa cum aceasta poate fi perceputa de fiecare spectator. De fapt elementul principal, in mod paradoxal, nu sunt imaginile ci procesul pe care fiecare lucrare il deschide. Lucrarea reprezinta un inceput de drum, de calatorie catre camera interioara unde locuieste fericirea. Spectatorul impreuna cu artista fac simultan, de fiecare data, aceasta calatorie spre Edenul interior. Daca as da o cheie de citire a expozitiei mi-as imagina fiecare spectator asemenea unui Narcis, obsedat de propria imagine a paradisului, de procesul personal de cautare a fericirii care isi vede chipul reflectat in lucrare. Distorisionante, idealizate, reale, imaginative, supra sau subdimensionate toate aceste ipostaze/ chipuri pe care lucrarea le reflecta sunt stadii ale fericirii noastre interioare. "

Andreea Rus este artist plastic, absolvent al UAD Cluj-Napoca, sectia pictura si doctor in arte plastice si decorative din 2010. A reprezentat Romania la diverse expozitii internationale de pictura, bienale, trienale si festivaluri de arta din Italia, Polonia, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Slovacia, India etc. A deschis peste 20 de expozitii personale de pictura in tara si in afara tarii si a participat la peste 90 de expozitii colective. In palmaresul artistei se regasesc numeroase premii pentru pictura obtinute la concursuri nationale si internationale. Mai multe detalii se afla pe site-ul personal al artistei www.andreearus.ro .

Va asteptam cu drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilas.

 

 

 

 

 

0 comentarii1337 vizualizări12 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0