Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 17 August 2019 - 7756 vizitatori azi
CU CARTEA PE ROTI LA "CONEXIUNI".

Indragostitii de literatura din Tinutul Nasaudean isi sacrifica timpul liber prin actiuni diverse dedicate culturii, actiuni incluse in manifestarile anului in care recent am intrat, an dedicat cartii, deoarece cartea ramane pentru noi, locul unde ne intalnim cu sufletul, cum spunea Marin Sorescu. Sub genericul "Cu cartea pe roti" un grup de 9 nasaudeni, donatori de sange la spitalul cuvintelor, cum spunea Blaga, au fost oaspetii scriitorilor de la "CONEXIUNI" Bistrita, cu mesaje de pace si respect ce anima cititorul prin invingerea unui noian de singuratati, prin poezii dedicate interiorului fiintei. A fost o intalnire de suflet la "Conexiuni", intr-un mediu cultural de exceptie, incarcat de cunostinte, dar si de fantezie, unde a avut loc o mare sarbatoare a cartii, mireasa fiind RODICA FERCANA, ce s-a cununat cu cartea, cu limba romana, care prin versuri se destainuie cu deschiderea unor taine necuprinse si o inclinatie spre ritualic, cu cuvinte ordonate de la copilarie la maturitate, rascolindu-si memoria care nu este altceva decat prelungirea trecutului in prezent. Parintele prof. Nicolae Feier, alaturi de cei doi nasi, traducatorul Zorin Diaconescu si jurnalistul Ioan Lazar, au poposit prin lumea cuvintelor pe care sarbatorita le-a transformat in stele cu fapte, amintiri, experiente si trairi.

 Presedintele Conexiunilor, scriitorul si traducatorul Zorin Diaconescu, ne-a prezentat revista cu nr. 7 "Conexiuni Literare", o revista de prestigiu, care asa cum spune managerul culturii bistritene prof. dr. Dorel Cosma, este un adevarat liant de inchegare a relatiilor dintre scriitorii din tara si cei din strainatate, o forma de a-ti pastra dreptul la scris, a avea identitate in fata lumii, a avea posibilitatea de a lectura din creatia ta toti cei intetresati indiferent unde se afla si din ce organisme scriitoricesti fac parte.

Scriitorii nasaudeni prin glasul lui Ioan Mititean si Floarea Ples, felicita poeta zilei, coboratoare de pe Valea Fiadului, Rodica Fercana, ce simbolizeaza realitatile purtatoare de valori, cu o mandrete a spiritului. I se potrivesc de minune cuvintele lui Tolstoi: "daca iubesti pe cineva atunci il iubesti asa cum e si nu cum ai dorit tu sa fie."

Seara literara de la "Conexiuni", de duminica - 10 februarie 2019, frumoasa ca umbra unui gand, s-a incheiat in glasul chitarei prin cantautorul Ioan Tarziu, la origine rebrisorean, un semn al prieteniei, deoarece Dumnezeu aduna pe cei care au nevoie unii de altii.

 

    Ioan Mititean.

0 comentarii1260 vizualizări12 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0