Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Ianuarie 2020 - 10054 vizitatori azi
DOUA DOAMNE, DOUA CARTI.

Intr-una din serile din prima decada a lunii lui cuptor, 2019, bate cineva la usa. Deschid. Cine credeti ca era? Vecinul Ioan Tofeni, care mi-a inmanat un colet cu doua carti frumoase ca doi trandafiri si ca cele ce le-au semnat, respective, Virginia Branescu si Floarea Ples, ce se aseamana prin stradanie si implicare, chiar daca genul literar difera. Una e cu poezia, care ne aduce zambetul, dar nu cel ironic si sfidator, ci cel sincer si prietenos, ce aduce in jurul nostru un camp de energie pozitiva, stimulativa, optimista si constructiva, iar cealalta, cu informatii culturale, ce se afla mereu in  compania gandurilor bune, pozitive, din experienta de viata.

Ambele carti, "Pe drumul inserarii" de Virginia Branescu si "Dialoguri contemporane " de Floarea Ples,  concorda cu modul nostru de a gandi si cu asteptarile si sperantele de viata.

Din respect pentru carte si pentru cele doua prietene si colaboratoare in ale scrisului, am petrecut o noapte alba, citind cartile primite in dar. Am  apreciat copertele si am meditat asupra mesajelor din dedicatii:

Familiei  Mititean Lucretia si Ioan - omagiile mele, pentru creativitate, vointa, efort depus in slujba societatii. 

Cu drag, autoarea Virginia Branescu, 10 iulie 2019 

Distinsei familii Ioan si Lucretia Mititean - scriitori cu preocupari polivalente in lumea literara, unele chiar inedite ce le caracterizeaza portretul. Cu toata stima si pretuirea, va inmanez aceasta carte in numele prieteniei ce ne leaga, carte care nu inseamna filozofie, dar fiecare mesaj din paginile ei este pornit din suflet, plin de iubire si pretuire pentru oameni.

Va imbratisez! Autor Floarea Ples, 14 iulie 2019.

Mesaje ce construiesc solutii, intretin sperante, oferindu-ne un confort psihic si social si ne indeamna sa fim mereu in compania gandurilor bune, pozitive, intemeiate pe bunavointa, toleranta, dreptate, curaj si dragoste - podoabe ale mintii omenesti.

In aceeasi noapte, am citit ambele carti, care mi-au populat mintea, avand efectul unui boomerang, adica si cartile noastre recent aparute la Editura "Ecou Transilvan", "Lumea romaneasca" si "Atelierul fanteziei", au ajuns in mainile celor doua doamne prin recul si suntem impacati ca scriitoarele de fata sunt in compania noastra, cu care ne putem confesa si zambi frumos.

Am adus la un loc in aceste randuri, cartile colegelor de condei, ca o mana sincera  intinsa unii altora, un liant de inchegare a relatiilor dintre scriitori si dintre transmitator si receptor, adica scriitor-cititor.

Inchei prin cuvintele Doamnei Branescu: "Sa nu vedem totul in negru, sa avem intelepciunea de a accepta o situatie asa cum este, daca eforturile noastre de a schimba sunt inutile. Sa ne detasam de evenimentele incordate si conflictuale prin gluma si ras!"

"Nu ma intrec cu creatorii,

In varful  varstei am ajuns,

Dar mai pot crea indeajuns

In vraja vorbei si-a culorii!"

 

    Ioan Mititean 

 

0 comentarii1785 vizualizări18 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0