Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 11 Decembrie 2019 - 12874 vizitatori azi
Serile de la Casa Poetului. Argument la cea de-a VIII-a editie.

Serile de la Casa Poetului, festival de literatura contemporana, veritabil maraton de lecturi publice si dezbateri, reuneste in fiecare an, in lunile de vara, cei mai numerosi scriitori bistriteni; poeti, prozatori, eseisti, critici si istorici literari se intalnesc aici sa-si prezinta noile creatii. In acest an, in perioada 13-15 august, se va desfasura cea de-a VIII-a editie, cu lecturi publice, dezbateri, recitaluri muzicale, lansari de carte, prezentari de reviste, pe parcursul a trei seri, incepind cu ora 18.00, la Casa memoriala Andrei Muresanu din municipiul Bistrita.

               Serile de la Casa Poetului se doresc un spatiu generos, poate cel mai generos de intalnire cu poezia, cu literatura. La acest festival, organizat de Biblioteca Judeteana George Cosbuc Bistrita-Nasaud, prin managerul Ioan Pintea, participa cei mai reprezentativi scriitori bistriteni - cu certitudine, cei mai numerosi. Sunt invitati scriitori apartinand unor generatii diferite, de la tineri debutanti, pana la scriitori consacrati aflati la apogeul carierei lor.

               Intalnirile au scopul sa apropie scriitorii si publicul iubitor de literatura. Serile se vor un omagiu adus ilustrului poet si revolutionar Andrei Muresanu, dar si o sarbatoare a poeziei si a poetilor, a scriitorilor pe care-i are Bistrita-Nasaud. De opt ani, casa copilariei lui Andrei Muresanu devine neincapatoare, pe parcursul a catorva seri. Finalul intalnirilor culmineaza cu acordarea unor premii ce rasplatesc reusitele scriitorilor.

In acest an, sunt invitati in jur de 40 de creatori de literatura. Oaspetii speciali ai editiei sunt scriitorul Gelu Vlasin din Spania si sotia sa, Cristina Maria Vlasin, cantareata de jazz. Ei aduc la Casa Poetului un grup numeros de tineri scriitori reuniti in Tabara de vara de la Telciu. Cantautorul Florin Sasarman va ilustra legatura indisolubila dintre poezie si muzica. De Sfanta Maria, in ultima seara a intalnirilor, se vor inmana premiile din acest an. Vor fi sarbatoriti, de asemenea, scriitorii care au implinit sau implinesc anul acesta o varsta rotunda.

Iubitorii de literatura si muzica sunt asteptati cu interes.

 

SERILE DE LA CASA POETULUI

Editia a VIII-a

13-15 AUGUST 2019

 

PROGRAMUL MANIFESTARILOR CULTURALE

 

MARTI, 13 AUGUST, ORA 18.00

Deschiderea Serilor

Lansari de carte

Prezentari de reviste

Lecturi publice:

MenutMaximinian

Ioan Cioba

Elena M. Cimpan

David Dorian

Gheorghe Mizgan

Recital muzical Florin Sasarman

Lecturi publice:

Victoria Fatu Nalatiu

Al. C. Milos

Ionela Silvia Muresan

Niculae Vrasmas

Alin Cordos

Florin Avram

 

MIERCURI, 14 AUGUST, ORA 18.00

Lansari de carte

Dezbatere: Falia dintre generatiile literare

Lecturi publice:

Cornel Cotutiu

Iacob Naros

Icu Craciun

Ana Zegrean

Veronica Stir

Mircea Malut

Recital muzical Florin Sasarman

Victor Stir

Traian Parva Sasarman

Stefan Vescari

Suzana Deac

Vasile Gaurean

 

JOI, 15 AUST, OR 18.00

Gelu Vlasin si invitatii Taberei de vara de la Telciu

Recital muzical Cristina Maria Vlasin

Decernarea premiilor

Inchiderea Serilor

 

Juriul Serilor 2019:

Icu Craciun - presedinte

Olimpiu Nusfelean - membru

Victor Stir - membru

MenutMaximinian - membru

David Dorian - secretar

 

0 comentarii1379 vizualizări13 august 2019
rss 2.0
rss 2.0