Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Civilizatii - linii ale Pamantului. Retrospectiva mica.

Muzeul Bistrita, din cadrul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud organizeaza, in perioada 10 octombrie - 4 noiembrie 2019, expozitia de pictura a maestrului Horea Cucerzan. Expozitia de pictura ce va fi vernisata joi, 10 octombrie 2019, de la ora 18.00, cuprinde 50 lucrari de pictura, desen si sculptura, lucrari prezentate publicului sub genericul Civilizatii - linii ale Pamantului. Retrospectiva mica.

Intalnirea cu maestrul Cucerzan va fi completata de microrecitalul sustinut de elevii Liceului de Muzica Tudor Jarda din Bistrita. Din program:

1. Piesa de Czerny - interpreteaza Rebeca LUCACI

2. Polish Dance - interpreteaza Maya ARTUDEAN

3. Sonata in Re Minor - interpreteaza Ioana TALPAS

4. Cantec vechiu - interpreteaza Ariana RAZOARE

5. Studiu de hift - interpreteaza Paul GALATEANU


Despre artist:

Nascut in Transilvania, la Blaj, 7 iunie 1938, Horea Cucerzan si-a desavarsit studiile la Academia de Arte Frumoase din Cluj in 1963, iar din 1973 a expus constant lucrari de pictura in toate expozitiile municipale, anuale, bienale, republicane, organizate de UAP in Romania. A organizat peste 40 de expozitii personale in Romania si peste 30 in strainatate, creatiile sale regasindu-se atat in colectiile private din tara si strainatate, cat si in patrimoniul unor importante institutii muzeale din Romania.

A fost, in anul 1999, bursier la "Academia di Romania" din Roma, Italia.
A primit premiul pentru arta la Padova, in 1983 si premiul pentru merite deosebite in arta, la Manfredonia, Italia, in 1987.

A restaurat in 1989 pictura murala de la Palatul Lippomano din Padova, opera arhitectonica si istorica specifica secolului XIV-XV. Intre 1995 si 2018 a fost directorul taberei Internationale de Arta "Ioan Inocentiu Micu-Klein". Este initiatorul Muzeului de Arta Contemporana din Blaj si al Centrului Cultural pentru Arte "Horea Cucerzan" din Blaj. In anul 2008 i s-a conferit titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Blaj.

Asadar, o dupa amiaza de exceptie la muzeul bistritean. Va asteptam alaturi de noi pentru a va bucura, de lucrarile maestrului Horea Cucerzan cu care veti putea dialoga, insotiti de acordurile muzicale interpretate de micii virtuosi ai Liceului de Muzica TudorJarda din Bistrita. Toate acestea, in cadrul vernisajului organizat in Sala Bradea a Sectiei de Arta Contemporana a Muzeului Bistrita, strada General Grigore Balan, nr.19.

Va asteptam cu drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii3003 vizualizări08 octombrie 2019




rss 2.0
rss 2.0