Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
CONCERT EXTRAORDINAR LA DOUA PIANE ANDREI DIEV & EDUARD KUNZ.

CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, CENTRUL JUDETEAN pentru CULTURA BISTRITA-NASAUD in parteneriat cu SOCIETATEA DE CONCERTE BISTRITA  va invita la CONCERT EXTRAORDINAR LA DOUA PIANE ANDREI DIEV & EDUARD KUNZ. 

Andrei Diev este mentorul lui Eduard Kunz, iar la randul sau a fost studentul marelui Lev Naumov. Lev Naumov, alaturi de Sviatoslav Richter, Emil Gilels, Vladimir Horowitz, Radu Lupu si alti mari artisti, au fost studenti ai lui Heinrich Neuhaus. O genealogie de educatie pianistica ce continua si in zilele noastre. L'Informateur scrie despre Andrei Diev: "Un pianist de o mare magnitudine, este incarnarea potentialului transcendental al artei. Tehnica sa remarcabila tinteste spre revelatia secretului muzicii".

Numit de BBC Music Magazine ca fiind printre cei 10 pianisti ai viitorului, Eduard Kunz a cantat alaturi de peste 70 de orchestre importante ale lumii, dintre care: London Philharmonic Orchestra (LPO) la Royal Albert Hall, toate formatiile orchestrale ale BBC, Royal Stockholm Orchestra, Orchestre Nationale de Capitol de Toulouse, Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti, Orchestra Filarmonica din Tokyo si asa mai departe. A ajuns in a doua etapa a Concursului International "Piotr Ilici Ceaikovski" de la Moscova, in 2011, este semifinalistul Concursului Van Cliburn din 2009 si castigatorul Marelui Premiu la a XVIII-a editie a Concursului International "George Enescu" din Bucuresti.

PROGRAM:

Anton Arensky - Suita nr. 1 pentru doua piane, op. 15
Serghei Rahmaninov - Suita nr. 1 pentru doua piane, op. 5
Piotr Ilici Ceaikovski - Valsul Florilor din suita "Spargatorul de nuci" pentru doua piane

& alte lucrari pentru pian solo

vineri, 13 decembrie 2019, ora 19:00

Sinagoga Bistrita

 

0 comentarii2821 vizualizări10 decembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0