Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Corul Madrigal lanseaza doua albume pentru Craciunul 2020.

Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" si Casa de discuri Roton Music lanseaza doua noi albume discografice de Craciun, unul cuprinzand colinde romanesti si un altul cu lucrari din repertoriul international. Proiectul este primul de acest gen dupa aproape 20 de ani de pauza, cu inregistrari actuale si la standarde acustice de exceptie, dedicat marii sarbatori a Nasterii Domnului. Este o initiativa menita sa diminueze distanta dintre cor si publicul sau in acest an atipic, fiind pentru prima oara in ultimii 52 de ani cand Madrigalul nu sustine mult-asteptatele concerte de Craciun cu audienta in sala.

 

Prin intermediul celor doua albume Corul Madrigal isi pastreaza traditia pornita in 1968, cand in plin regim comunist a sustinut primul concert de colinde, un act de dizidenta artistica ce a readus Craciunul in casele romanilor si, pentru generatii intregi, sunetul sarbatorii Nasterii Domnului a fost similar cu cel al Madrigalului.  

 

"De Craciun ascultam Madrigal! In acest an dificil, lansarea acestor albume are o semnificatie aparte atat pentru noi, cat si pentru publicul roman. Practic, desenam un arc simbolic in timp, de la primul concert de colinde sustinut de Corul Madrigal, condus de maestrul Marin Constantin in 1968, in timpul regimului comunist, pana astazi, cand, intr-o alta conjunctura extrem de dificila, propunem publicului acest proiect. Onoram aceasta traditie mult iubita de romani si speram ca sonoritatea unica a colindelor cantate de Madrigal sa ii conecteze cu sarbatoarea Craciunului, cu emotia salilor de spectacol, precum si cu vibratia speciala a concertelor noastre. Realizat in conditii tehnice si grafice deosebite impreuna cu partenerii nostri de la Roton Music, acest proiect discografic este remarcabil si prin faptul ca este primul de acest calibru produs de Madrigal in ultimii 20 de ani" - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin

 

Fiecare CD contine cate un playlist distinct, cu unele dintre cele mai apreciate lucrari dedicate sarbatorii Craciunului, inregistrate live din concerte: "Madrigal de Craciun", cu o selectie de 18 colinde autentice romanesti, precum si "Madrigal for Christmas", cu 14 colinde internationale, atat clasice, cat si din registrul modern. Lucrarile au fost special selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal si sunt menite sa ofere publicului atmosfera unica a extraordinarelor Concerte de Craciun sustinute cu "casa inchisa" de faimosul ansamblu coral in ultimii ani la Ateneul Roman sau la Sala "Auditorium" a Muzeului National de Arta.

 

"Concertele de Craciun ale Corului Madrigal au o istorie speciala in memoria noastra afectiva, asa incat am selectat lucrarile de pe cele doua noi albume avand in minte dorinta de a ajunge la public si in acest an cu frumusetea si pacea colindelor. Aceste sonoritati sunt darurile noastre sincere pentru toate sufletele sensibile care ne asculta"- a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin

 

Ambele produse discografice includ si colinde cantate impreuna cu copiii din corurile Programului National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare sociala prin muzica, fondat de dirijorul Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Madrigal.

Albumele "Madrigal de Craciun" si "Madrigal for Christmas" sunt disponibile din 16 noiembrie AICI (www.madrigal.ro ), precum si in reteaua librariilor Carturesti, magazinul Muzica si benzinariile OMV si Lukoil din toata tara si pe platformele digitale Spotify si Apple Music Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin si in curand pe canalul YouTube Corul Madrigal.

 

Corul Madrigal si Roton Music vor lansa in curand si un al treilea dublu CD care va contine o compilatie best of realizata din piese interpretate in limbile romana si engleza selectate din primele doua albume.

 

Parteneri media: Agerpres, Bookhub, Cocor Media Channel, Fashion Premium Magazine, Itsy Bitsy FM, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, PlayU, Radar de Media, Revista Psychologies, Zile si nopti

 

*

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. 

In noiembrie 2016, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Anul acesta, Madrigal a implinit 57 de ani de activitate neintrerupta, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. Dupa Concertul aniversar din luna martie 2020, Corul Madrigal a desfasurat Stagiunea Estivala Madrigal cu cinci concerte cu tematici si repertorii diferite: "Hora staccato", "Madrigal canta copiilor", "Muzica Renasterii", "Bijuterii corale" si "Ave Maria". La cererea publicului, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a sustinut in luna octombrie 2020 o noua reprezentatie a concertului "Ave Maria".

 

Roton Music este una dintre primele si cele mai de succes case de discuri independente din Romania, fondata in anul 1994. In scurt timp s-au alaturat artisti precum Compact, Madalina Manole si Laura Stoica, iar in 1996 Roton Music devine deja un brand recunoscut in industria muzicala romaneasca. 

Prima colaborare internationala a venit in 1996 alaturi de ToCo, acestia fiind urmati de artistii straini precum DJ Bobo, Sylver, Ingrid si tanarul Armin Van Buuren, care au avut primele lor succese in topurile romanesti. Intre 1996 si 2004, foarte multi artisti romani si-au inceput cariera la Roton Music. Printre acestia, Akcent, Simplu, Voltaj, Hi-Q si Proconsul sunt doar cateva dintre nume sonore care s-au remarcat in lumea muzicala romaneasca. 

In 2010, artistii Roton Music precum Akcent, Inna si Fly Project, erau deja nume cunoscute pe piata internationala. Aceasta tendinta a continuat cu Antonia, Amna, Alexandra Stan, Radiokiller, Manuel Riva, iar pana in 2016 artistii romani au cucerit mai multe topuri internationale decat cei din alte tari est-europene in ultimii 15 ani. 

Roton Music continua sa livreze sound de calitate publicului si "sa dea tonul" atat in Romania, cat si international, de acum si alaturi de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

0 comentarii3255 vizualizări16 noiembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0