Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Spectacolul Extraordinar de Paste al Corului Madrigal disponibil publicului din toata tara.

Noul Spectacol Extraordinar "Saptamana Patimilor" al Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" va fi disponibil publicului din toata tara in ajunul Pastelui. Varianta audio va fi difuzata in exclusivitate de Europa FM, iar formatul video va fi disponibil spre vizionare pe platforma streamerse.net.

 Formula video a evenimentului "Saptamana Patimilor", imbogatita de o scenografie spectaculoasa, precum si de regia artistica si de lumini, va fi disponibila exclusiv pe platforma streamerse.net incepand de sambata, 23 aprilie, ora 21.00. Europa FM va difuza integral formatul audio al concertul, preluat live de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj - Napoca sambata, 23 aprilie, ora 19:00 si in reluare in Duminica Pastelui, pe 24 aprilie, de la ora 12:00.

 

 Prezentat in premiera in cadrul Turneului national de Paste (13 - 16 aprilie 2022), Spectacolul Extraordinar "Saptamana Patimilor" s-a desfasurat sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu si Cezar Verlan si in regia artistica a lui Emil Pantelimon si s-a bucurat de o primire calduroasa la Arad, Timisoara, Alba Iulia si Cluj-Napoca, unde peste 2.500 de persoane l-au aplaudat la scena deschisa.

 "Un spectacol iesit din comun, asezat intr-un firesc divin! O pre-gustare a raiului ati conceput astazi pe scena, unde am simtit si am respirat odata cu voi. Ma inclin!"

 

 "O punere in scena extraordinara! N-am mai fost la un concert cu atata incarcatura emotionala!"

 "Ati fost mirifici! As fi vrut sa va ascult glasurile de ingeri pana dimineata..."

"Un ansamblu de exceptie. Intradevar un bun national. In aceasta seara a fost un Regal oferit de Scoala MADRIGAL"

Acestea sunt doar cateva dintre reactiile postate de publicul spectator pe pagina oficiala a Corului Madrigal, dupa cele patru reprezentatii "Saptamana Patimilor".

 

Spectacolul armonizeaza sunetul unic al Corului Madrigal cu interventia dramatica a tinerilor actori Corneliu Ulici si Pavel Ulici, care completeaza firul narativ al montarii cu insertii ale unor texte sacre din Evanghelii, emblematice pentru Saptamana Mare si Invierea Mantuitorului. De asemenea, sute de copii din corurile Programului National Cantus Mundi canta alaturi de Corul Madrigal in cadrul unor momente extrem de emotionante. Conceptul Spectacolului Extraordinar "Saptamana Patimilor" include o scenografie cu decoruri impunatoare si un design de lumini elaborat special pentru a amplifica dramatismul si emotia transmisa publicului. Regia si scenariul Spectacolului Extraordinar de Paste "Saptamana Patimilor" sunt semnate de Emil Pantelimon, conducerea muzicala apartine Annei Ungureanu, scenografia lui Vladimir Turturica, iar designul de lumini este creat de Alin Popa.

Spectacolul va fi disponibil pe platforma streamerse.net din 23 aprilie, ora 21:00, iar costul unui bilet de acces pentru intreaga famile este de 49 de lei, pentru 10 zile.

 

Partener: Opera Comica pentru Copii, streamerse.net, Europa FM

 

Parteneri media: AGERPRES, Agentia de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCURESTI, Radio France International Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile si Nopti

 

*

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.600 de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.

In noiembrie 2016, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Dupa 58 de ani de activitate neintrerupta, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", institutie publica de concerte de importanta nationala, aflata in subordinea Ministerului Culturii din Romania, isi continua parcursul sau de diplomatie culturala, fiind unul dintre cele mai longevive si apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal deruleaza Programul National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare sociala prin muzica a copiilor din Romania, initiat de maestrul Ion Marin, care reuneste in prezent peste 1.680 de coruri si peste 60.000 de copii din tara si diaspora.

 

Biroul de presa

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Programul National Cantus Mundi

 

0 comentarii574 vizualizări23 aprilie 2022




rss 2.0
rss 2.0