Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Echipa de la C.N.A.M. a castigat concursul "Alegeri europarlamentare-Participa la vot!"

Astazi, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita a organizat, incepand cu ora 11,00, la Casa Cartii Nicolae Steinhardt din Bistrita, Dezbaterea "Alegerile Europarlamentare, participa la vot!"

Pentru inceput, invitatii speciali ai acestei dezbateri au luat cuvantul si si-au exprimat in mod direct ideile cand a venit vorba de alegerile parlamentare din acest an sau pur si simplu despre importanta Parlamentului European. Au luat cuvantul: Cornelia Macarie - Conf. Univ. Dr. Universitatea Babes-Bolyai, Andrei Muraru - Dr. in istorie, coordonator al programelor de cercetare la Institutul Roman de Istorie Recenta, cadru didactic asociat al Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi si Alexandru Uiuiu - Dr. in  Filosofie, cadru didactic asociat Universitatea Babes-Bolyai. Astfel, elevii celor trei licee prezente la Casa Cartii au aflat opinia unor specialisti despre organismele Uniunii Europene si mai ales despre Alegerile Parlamentare din acest an si s-au pregatit pentru momentul in care ei vor concura pe mai multe teme bine pregatite.

Echipajele Colegiului Tehnic Infoel, Colegiului National "Andrei Muresanu", Colegiului National "Liviu Rebreanu" au concurat intr-o competitie a opiniilor despre Parlamentul European si Alegerile Europarlamentare 2014. Sase elevi de la fiecare liceu au fost norocosii care au vorbit pe o anumita tema in fata auditoriului si care mai apoi au asteptat nerabdatori rezultatele juriului.

Temele abordate au fost : 1.Dreptul fundamental de a vota la Alegerile pentru Parlamentul European; 2.Alegerile 2014.Acum e altfel!; 3.Rolul Parlamentului European cu privire la Uniunea Europeana in lume; 4.Rolul Parlamentului European in viata de zi cu zi; 5.Parlamentul European si libertatea de a studia intr-o alta tara europeana si 6.Drepturile calatorilor si Parlamentul European.

Dupa ce toti membrii echipelor au vorbit in mod liber, echipele au asteptat cu multa nerabdare sa vada cine a castigat in cadrul acestei dezbateri. Echipa Colegiului National "Andrei Muresanu" a iesit invingatoare, echipa formata din elevii: Ruxandra Vegh, Andreea Zdrobau, Ana-Maria Chiuzan, Serban Groza, Chiuzan Cristiana si Madalin Pavel, castigand doua zile la o tabara de fotografie din Maramures. Elevii din CNLR castigand, pe langa diplome, cate o pereche performanta de casti iar cei din Infoel stick-uri.

 .

Chiuzan Cristiana.

.

 Sursa foto: https://www.facebook.com/CasaCartiiNicolaeSteinhardt

 

0 comentarii3003 vizualizări15 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0