Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
10 calculatoare performante au fost donate celor peste 140 de elevi ai scolii din Lesu Ilvei.

Proiect de sprijinire a educatiei prin facilitarea accesului la informatie, implementat de Asociatia Profesor Gheorghe Balaci in Scoala Gimnaziala nr.1 Lesu, comuna Lesu, judetul Bistrita-Nasaud. 10 calculatoare performante au fost donate celor peste 140 de elevi ai scolii.

 In data de 28 septembrie, Asociatia Profesor Gheorghe Balaci (dedicata combaterii abandonului scolar), in parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Lesu, au demarat implementarea unui proiect in urma caruia elevii, cadrele didactice si membrii comunitatii vor beneficia de existenta unui mini laborator de informatica, dotat cu calculatoare performante.

 In anul 2004, in urma implementarii unui program guvernamental, scoala a fost racordata la reteaua de internet si dotata cu cateva calculatoare, care odata cu trecere timpului au ajuns inutilizabile. 

La solicitarea profesorului de matematica, domnului Todica Ioan, Asociatia Profesor Gheorghe Balaci a directionat o parte din donatia primita din partea unei firme de profil din Bucuresti, spre elevii Scolii Gimnaziale nr.1 Lesu care, incepand de vineri, se bucura de 10 calculatoare performante!

 Pe langa activitatile desfaturate in cadrul orelor de curs, elevii au acces in MINI LABORATORUL de informatica zilnic, intre orele 12 si 14, putand folosi calculatoarele atat la realizarea temelor de casa cat si la aprofundarea cunostintelor.

 Mai mult, MINI LABORATORUL de informatica este dedicat tuturor MEMBRILOR COMUNITATII care pana astazi nu aveau acces la internet!

 

 

 Scopul specific al asociatiei consta in infiintarea, sprijinirea si dezvoltarea de servicii educationale si programe culturale menite sa sprijine elevii din diferite comunitati, aflati in pericol de abandon scolar sau in imposibilitatea de a urma studiile in conditii optime, cat si cadrele didactice. Asociatia isi propune sa contribuie la dezvoltarea personala si profesionala a elevilor si prin infiintarea de programe dedicate transpunerii in practica a cunostintelor dobandite de elevi in cadrul procesului de predare-invatare.

Pana in momentul de fata, Asociatia Profesor Gheorghe Balaci a initiat, in parteneriat cu corpurile profesorale ale scolilor identificate ca avand un numar mare de abandonuri scolare, programe dedicate realfabetizarii, pregatirii suplimentare a elevilor precum si programe dedicate familiilor apartinatoare in vederea facilitatii accesului elevilor la procesul de predare-invatare.

 Prezentul proiect se inscrie in seria evenimentelor desfasurate de catre Asociatia Profesor Gheorghe Balaci in anul scolar 2015-2016.

 

Asociatia Profesor Gheorghe Balaci - dedicata combaterii abandonului scolar

https://www.facebook.com/profesorgheorghebalaci

 

Asociatia Profesor Gheorghe Balaci

str. Retezat, nr. 2, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Telefon: 0741.079.704

Email: asociatiagheorghebalaci@gmail.com

0 comentarii3710 vizualizări28 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0