Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
PROMOVAREA CONSUMULUI DE FRUCTE IN SCOLI, LA LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL.

In 20.10.2016, elevii si cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Agricol, Bistrita, in parteneriar cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, au derulat o serie de activitati  pentru  a promova consumul de fructe in randul tinerilor. Activitatile  desfasurate au fost:

  • Campanie  "UN FRUCT  PE  ZI "
  • Salata de fructe-activitate demonstrativa
  • Expozitie de fotografie "Toamna in livada"

Campania  "UN FRUCT PE ZI" a constat in distribuirea unor pliante informative (despre beneficiile consumului de fructe) si mere autohtone.

Startul actiunii a fost dat inca din primele ore ale diminetii, atunci, cand elevii liceului au fost    intampinati cu cate un mar gustos si au primit informatii  despre importanta fructelor in alimentatia de zi cu zi.

Un grup de copii, insotiti de doamna prof. Elena Mora au vizitat Gradinita cu Progam Saptamanal "Dumbrava minunata", unde au fost primitii cu caldura de catre copii si doamnele educatoare.  Eleva Dragota Marioara a incercat sa ii ajute pe copii sa inteleaga importanta fructelor in alimentatie, aducand in discutie personaje de poveste ale caror puteri se datoreaza consumului de fructe. Prescolarii au fost rasplatiti cu mere si diplome pe care le-au colorat impreuna cu elevii Liceului Tehnologic Agricol, reusind astfel sa dea fiecare o nota personala diplomei.

Prescolarii i-au surprins in mod placut pe elevi, daruindu-le, la randul lor, o mica surpriza: un cantecel despre toamna si un mar colorat intr-un fel aparte.

            Activitatea demonstrativa "SALATA DE FRUCTE" a fost coordonata de doamna prof. Cristina Tamas si s-a desfasurat in cadrul scolii cu elevii clasei a X-a C, specializarea: Tehnician in industria alimentara. 

             O alta activitate desfasurata in cadrul liceului a fost  Expozitia de fotografie "Toamna in livada", coordonata de doamna prof. Mirela Nelca. In cadrul expozitiei au fost expuse peisaje de toamna si fotografii cu fructe din livada.

            Toate aceste activitati au fost posibile datorita sprijinului acordat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

 

 

              Dragota Marioara

        Liceul Tehnologic Agricol, Bistrita.

0 comentarii2919 vizualizări21 octombrie 2016




rss 2.0
rss 2.0