Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"Scoala altfel" pe meleagurile judetului Bistrita- Nasaud.

Sentimentul de apartenenta la  ceea ce ne inconjoara ne-a  activat dorinta de a descoperi adevarata valoare a locurilor, a ceea ce ne defineste. Impreuna cu elevii  si dascalii Scolii Gimnaziale din Romuli am pornit in 28 martie 2017 intr-o calatorie plina de entuziasm, curiozitati, intrebari , raspunsuri si multa voie buna.

Am poposit mai intai la "Casa Memoriala Liviu Rebreanu" unde am aflat amanunte pretioase din viata scriitorului; despre  adevarul si fictiunea din romanul " Ion"  si am asculat cu drag recomandarile de lectura inspirate ale simpaticului ghid, Valer Ilovan.

In pasul Tihuta am imbinat senzatiile, emotiile culturale cat si cele  culinare  specifice acestor mirifice locuri. Dupa aceasta experienta am mers intr-un scurt, dar benefic pelerinaj la Manastirea Piatra Fantanele unde glasurile tacute ale tuturor s-au inaltat intr-o rugaciune colectiva de Multumire si Luminare a tuturor.

Obiectivul final s-a infaptuit datorita zambetului naturii care ne-a primit in acorduri de primavara. Astfel, am reusit sa navigam pe "Marea de la Munte", o mare care in ochii copiilor era asemuita cu un "ocean" .... de fericire.

Multumirile mele se indreapta spre cei care au sustinut cu resurse de incredere si migala aceasta activitate, doamnei Director Monita Narcisa si "dacalitelor" de comitet , Telcian-  Mustoiuc  Maria, Dancs Madalina, Bulz Elena, Frijan Anamaria.

 

Profesor: Abodi Melania- Susana.

0 comentarii2793 vizualizări29 martie 2017




rss 2.0
rss 2.0