Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Concurs de ceaune cu iz celtic in "Scoala altfel" la Romuli.

O noua zi, o noua poveste ce ne apropie mai mult, ne responsabilizeaza, ne defineste valoarea... Una dintre cele mai captivante si mai indragite activitati din saptamana  "Scoala Altfel " ne-a  unit pe toti-  elevi, profesori, mame, parinti si bunici din comunitatea comunei Romuli.

Incepand de la nevoia elevilor de a petrece timpul  intr-un mod activ, recreativ, educativ, am imbinat utilul cu placutul  si a rezultat aceasta inedita experienta in care am avut cu totii doar cuvinte de lauda si apreciere.

Elevilor li s-a pus la dispozitie un cadru natural din care s-au inspirat si au imprimat gustului preparatelor traditia, mireasma, prospetimea, spiritul acestor locuri de basm. Au cautat sa fie cat mai creativi, adaptand retete culinare seculare cu scopul de a explora  gustul  fastuos  al ceaunului in perceptie autentica, originala.

Jurizarea a fost una obiectiva si a apreciat cu exigenta  ca au fost cele mai gustoase ceaune dintre cele servite  de-a lungul timpului, fiecare spunand o poveste care dezvaluie puritatea, ambitia, creativitatea  si spiritul de invingatori ale acestor  copii din mediul rural.

Ma bucur ca am reusit sa daruiesc acestor elevi sansa de  a se exprima "altfel", in stilul lor, care este unul la superlativ , noi, profesorii, putand spune "Suntem foarte mandri de voi!"

Aprecierile mele se indreapta catre cei care au sustinut aceasta activitate educativa: domnului Primar Monita Ioan, doamnei Director  Monita Narcisa, consilierului educativ Telcian-Mustoiuc Maria, minunatilor profesori Dancs Madalina, Bulz Elena, Frijan Anamaria, Dolha Stefan, Socaci Adrian, domnului  Zagrean Radu- arheolog  si catre toti elevii invatamantului gimnazial din Romuli.

Profesor: Abodi Melania Susana

0 comentarii3269 vizualizări31 martie 2017




rss 2.0
rss 2.0