Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
SCOALA DIN REBRA, O BIJUTERIE DEMNA DE STANDARDELE EUROPENE.

Duminica, 7 mai a.c., a avut loc inaugurarea Scolii Gimnaziale din Rebra, in urma lucrarilor de modernizare incheiate la aceasta data de catre firma DIMEX 2000 COMPANY, al carei manager este  cunoscutul constructor Ioan Scurtu din aceeasi localitate. La eveniment au participat inspectorul scolar general Camelia Tabara,  vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Vasile Puica, senatorul Ioan Denes,  deputatul Daniel Suciu, parinti, elevi si cadre didactice.

     Festivitatea a fost deschisa de catre primarul localitatii, Stefan Danci care, in alocutiunea sa a tinut sa precizeze :" Constructia noastra scolara are o vechime de peste patru decenii, si a trebuit sa fie reabilitata si modernizata la standarde europene.  N-au mai fost executate asemenea lucrari pana acum. Investitia a costat circa 3,2 milioane de lei, bani asigurati din fonduri guvernamentale si aprobate de catre Ministerul Dezvoltarii. Drumul acestui proiect a fost unul destul greu si ar fi ramas nerealizat, daca n-as fi insistat si nu m-as fi zbatut pentru implinirea lui, dar mai ales, daca n-ar fi existat un sprijin real din partea domnului deputat Daniel Suciu, al domnului Liviu Dragnea si a altor factori decizionali. Lucrarile executate cu un mare simt de raspundere de catre echipele de specialisti ale companiei au vizat refacerea si modernizarea tuturor  spatiilor de invatamant, a invelitorii sarpantei, a fatadelor, inclusiv anveloparea termica, precum si dotari noi de mobilier, laborator de informatica, de biologie- chimie, grupuri sanitare moderne, echipamente de supraveghere video si alte utilitati absolut necesare desfasurarii procesului de invatamant. Inaugurarea ar fi avut loc cu mult inainte de termenul stabilit, daca n-ar fi fost inundatiile de la inceputul acestui an, care s-au napustit asupra noastra si inclusiv asupra acestei constructii, fapt care ne-a determinat sa refacem tot ceea ce s-a distrus. Dar iata ca a sosit si aceasta zi de mare sarbatoare pentru intreaga comunitate. Tin sa multumesc echipei d-lui Ioan Scurtu pentru calitatea lucrarilor’’.

        Inspectorul scolar general,Camelia Tabara, a tinut sa spuna ca, se bucura de aceasta realizare si s-ar putea ca multe scoli din judet sa fie invidioase de ceea ce s-a facut aici’’. Vicepresedintele Consiliului judetean Vasile Puica, fost dascal din zona nasaudeana, a transmis salutul  si felicitarile Presedintelui judetean, Radu Moldovan si a subliniat menirea dascalului din zilele noastre, iar senatorul Ioan Denes a felicitat administrattia locala, in frunte cu primarul Stefan Danci pentru realizarea proiectului. Deputatul Daniel Suciu s-a aratat mandru ca a avut o contributie in punerea in aplicare a acestui demers. Calde multumiri si aprecieri au fost rostite de catre profesoara Rebeca Burdet- directorul scolii, de catre preotul paroh Doru Plaian si pastorul Larion Cozan. Festivitatea s-a incheiat cu o slujba religioasa si vizitarea de catre toti cei prezenti a unitatii scolare, unde invata peste 300 de elevi.

 

Mircea Darosi.

 

0 comentarii3059 vizualizări08 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0