Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 19 Martie 2024 - 14587
"English is fun".

Atelierul "English is fun", desfasurat la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, in cadrul "Vacantei la Biblioteca", editia a II-a,  se adreseaza copiilor intre 7-13 ani care doresc sa descopere limba engleza prin joc si activitati amuzante menite sa ii invete, fara efort, elemente de vocabular, gramatica, comunicare si cultura si civilizatie britanica, intr-o atmosfera relaxanta.

Copiii indragesc jocurile si competitia si isi doresc un mediu de socializare placut, iar invatarea englezei prin astfel de activitati devine un proces fara efort pentru ei. Miscarea fizica ce apare in unele jocuri ii face sa se concentreze si sa nu devina plictisiti, iar invatarea devine una activa, interactiva si asociata cu distractia, impreuna cu alti copii de varsta lor.

Prima intalnire a avut ca scop completarea unei fise "Read all about me", in care copiii au invatat sa ofere informatii despre ei insisi in limba engleza si apoi sa le prezinte in fata celorlalti. Am recapitulat vocabularul ce se refera la profesii, exprimarea datei nasterii si anumite hobby-uri.  Activitatea a continuat cu o discutie despre atractiile din Londra si invatarea cantecului "London Bridge", cat si a jocului aferent acestuia. Caldura mare nu ne-a impiedicat sa il jucam de cateva ori in curtea Bibliotecii. Copiii au colaborat unii cu altii si au fost deschisi in a raspunde diferitelor provocari ale limbii engleze.

A doua intalnire a avut ca scop consolidarea vocabularului legat de alimente, cat si activitatile ce le pot implica prin jocul "Keeping Cool". Copiii s-au "duelat" apoi in cunostintele legate de vocabularul limbii engleze prin jocul "Bang Bang".

Cei aproximativ  30 de copii participanti la atelier au fost ajutati in indeplinirea activitatilor, atunci cand a fost nevoie, de doi liceeni voluntari - Andreea Miclea si Ralph Berbecar.

 

(Prof. Alina Tomi) 

0 comentarii2835 vizualizări23 august 2017




rss 2.0
rss 2.0