Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Biblioteca scolara inaugurata la Viile Tecii.

Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, Clubul Rotary Nosa-Bistrita si organizatia de voluntariat Interact Bistrita-Nosa au inaugurat joi, 4 aprilie 2019, o biblioteca scolara la Viile Tecii, beneficiari fiind elevii si profesorii Scolii Gimnaziale Viile Tecii. Amenajata intr-una dintre salile de clasa, noua biblioteca scolara dispune de peste 1.100 de volume, cu titluri din literatura romana si literatura universala.

Cartile au fost obtinute din donatii, iar rafturile pentru carti au fost donate de Clubul Rotary-Nosa.

Directorul BJGCBN, Ioan Pintea: "Infiintarea acestei biblioteci este atat un gest cultural, cat si unul educativ. Am ales aceasta zi pentru inaugurarea ei, pentru ca Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" are un parteneriat foarte bun cu Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Bucuresti, care deruleaza astazi o actiune cu voluntari in toata tara si care se numeste <<4/4 pentru prieteni>>, in care ne-au implicat si pe noi. Aceasta mica, dar foarte bogata biblioteca este dotata cu carti adecvate pentru voi, pentru colegii vostri, dar si pentru profesori".

Ioan Pintea a felicitat-o in mod special pe eleva Cristiana Lacatus, din clasa a IV-a, pe care Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" a premiat-o in cursul lunii decembrie 2018, la finalul proiectului de incurajare a lecturii in randul elevilor de etnie roma. Din partea BJGCBN s-a ocupat de organizare Florin Sasarman, iar de  amenajarea rafturilor, bibliotecarele Gabriela Molnar si Isabela Andronesi. 

Jumatate din numarul cartilor de pe rafturile noii biblioteci scolare din Viile Tecii au fost adunate de membrii Clubului Rotary-Nosa si Interact Bistrita-Nosa, iar initiativa i-a apartinut lui Puiu Greere. "Daca veti citi, daca veti invata, veti putea face foarte mult pentru tara aceasta, care are nevoie ca de oxigen de voi, de voi toti! Si veti face foarte mult, daca veti fi foarte buni, iar cartile acestea o sa va ajute sa faceti aceasta cu bucurie" s-a adresat el elevilor din Viile Tecii. La eveniment au participat si presedintele Rotary-Nosa, Nicolae Barlea, viitoarea presedinta, Sabina Ioja si Cristian Tuturuga. 

Liceanul Cezar Moise, membru al Interact Bistrita-Nosa, a fost foarte familiar cu elevii de gimnaziu: "Eu si colegii mei de la Interact, care am adunat o parte dintre aceste carti, vi le incredintam si va rugam sa aveti grija de ele. Sa nu credeti ca noi le-am citit chiar pe toate, dar voi cititi-le, pentru ca o sa va faca bine!", i-a incredintat el pe acestia.

Aprecieri pentru infiintarea bibliotecii de la Scoala Gimnaziala Viile Tecii au fost facute si de Margareta Pop, bibliotecara in cadrul Casei Corpului Didactic Bistrita si de profesoara coordonatoare a Scolii Gimnaziale Viile Tecii, Cristina Ceteras. "Eu cu elevii din clasa a V-a avem un optional, in care fiecare elev primeste o carte, o data la doua saptamani, iar cand aduc cartea,  ei povestesc in fata clasei ceea ce au citit. Este minunat faptul ca acum avem o biblioteca, ne va fi de folos, ne va ajuta foarte mult si va multumim foarte mult pentru ea!" a spus prof. Cristina Ceteras. De infiintarea noii biblioteci din scoala lor s-au bucurat si elevii din Viile Tecii: "Cred ca biblioteca aceasta este un lucru incredibil, chiar daca scoala este una micuta, cu putini elevi. Asa, copiii vor putea sa invete mai multe lucruri si sa le puna in practica", ne-a spus Alex, din clasa a V-a.

In anul 2019, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud a sprijinit infiintarea unei biblioteci si in Scoala primara de la Valea Tureacului.                                                  

                         www.bjbn.ro

0 comentarii3101 vizualizări05 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0