Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Vacanta la Biblioteca, ziua a doua. Pe urmele lui Picasso la Atelierul de pictura.

Circa 30 de copii s-au prezentat marti la Atelierul de desen si pictura al prof. Ana-Maria Gordon Lazar, din cadrul programului Vacanta la Biblioteca - "Fabrica de idei estivale", derulat de Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud in perioada 1 iulie - 31 august. Atmosfera a fost entuziasta, cu atat mai mult cu cat multi dintre copii s-au inscris la acest atelier pentru ca iubesc desenul si pictura.

"Am ales atelierul de pictura pentru ca pictura este un hobby pentru mine si vreau sa incerc un mod diferit de pictat, lucrand pe tehnica lui Picasso. El este idolul meu si chiar am mai incercat sa pictez ca el, dar nu imi iesea prea bine. Acum, dupa ce am vazut modelele de ochi, de buze s.a.m.d. voi sti mai bine si voi picta mai mult ca el" ne-a spus Maia, care are 12 ani."Eu sunt pasionata de pictura inca de la trei ani si vreau sa particip la acest atelier pe toata perioada vacantei de vara. Stiam de Picasso si de aceea mi-a placut mult tema de astazi, chiar daca picturile lui sunt complicate. Ma straduiesc sa le inteleg cat mai bine!" a spus si Georgiana-Gabriela, clasa a III-a la CNAM Bistrita.

Prof. Ana-Maria Gordon Lazar, profesor la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Lacrima" Bistrita, stie cum sa-i implice pe tinerii invatacei. "Atelierul de desen si pictura are loc in fiecare marti, pe parcursul lunii iulie. Si, la fiecare intalnire, noi ne vom transpune in pielea unui pictor. Intr-adevar, astazi ne-am transpus in pielea lui Picasso, iar astfel copiii au aflat cateva curiozitati despre acest pictor si ne-am jucat cu elementele lui, facand portrete. Am facut autoportret si portretul colegului nostru. In acest fel, pe langa faptul ca ne jucam, ne dezvoltam imaginatia si invatam lucruri noi. Tema Picasso i-a atras pe copii, a fost o alegere buna. Materialele de lucru le-am primit de la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc". Intai creionam, apoi pictam si astazi ne-am folosit de elementele lui Picasso: nasul, ochii, gura, tot ce are el mai special. Copiii au raspuns cu entuziasm, sunt fericiti sa picteze si ne gandim ca la final sa facem o expozitie" (Ana-Maria Gordon Lazar).

Afluenta mare inregistrata la atelierul de pictura nu a surprins-o pe bibliotecara Isabella Andronesi, de la Sectia Imprumut pentru copii. "Unii dintre copii participa in fiecare an la programul Vacanta la Biblioteca, dar avem si foarte multi copii noi. Solicitarile sunt chiar mai mari, dar, din pacate avem un numar limitat de locuri la activitati si spatiile pe care le avem la dispozitie nu ne permit sa-i acceptam pe toti. In ce ma priveste, mai mult ajut acum, dar voi avea si eu un atelier in luna august, iar pana atunci sunt doar voluntar!" ne-a marturisit Isabella.

Ziua de miercuri este dedicata vizionarii unui film la Mediateca, dar nu sunt excluse surprizele!


www.bjbn.ro

 

 

0 comentarii3010 vizualizări03 iulie 2019




rss 2.0
rss 2.0