Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Campania Curatam Romania la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga Bistrita.

Campania Curatam Romania, sustinuta de Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud, a reunit toti elevii din Scoala Gimnaziala Lucian Blaga Bistrita. Cadrele didactice si elevii au ales cateva directii de actiune: ecologizare prin colectarea selectiva a deseurilor, curatarea albiei raului Bistrita, ecologizarea parcurilor din jurul institutiei, plantarea de arbori, plante decorative in curtea interioara a scolii, ateliere de informare si concursuri pe tema protejarii mediului.

Elevii din ciclul primar au fost campioni la culoare si maiestrie in amenajarea spatiilor verzi, in ecologizarea parcurilor. Fiecare actiune a implicat familiile copiilor care au desfasurat activitati comune. Acest tip de actiune are ca scop o mai buna colaborare a familiei cu scoala, implicarea parintilor in viata micilor scolari. Ciclul gimnazial a avut ca scop responsabilizarea din punct de vedere civic. Astfel, in colaborare cu Primaria.....elevii au desfasurat actiuni ample de ecologizare si de sortare a deseurilor.

      Desi in scoala noastra atitudinea verde este o preocupare constanta, amprenta saptamanii verzi are menirea de a constientiza ca viitorul planetei incepe cu fiecare dintre noi. Scoala G l b isi asuma rolul de a forma elevi implicati, responsabili, asumati, pentru care protejarea mediului este o datorie, o bucurie, un mod de viata.

 Transforma contributia fiecarui elev si cadru didactic intr-o actiune de voluntariat in favoarea protejarii mediului din imediata noastra apropiere, dar si a protejarii planetei, aflata la un punct critic al existentei sale.

 

 

 

 

 

0 comentarii728 vizualizări13 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0