Invatamant-Educatie Marti 19 Iunie 2018 - 7676 vizitatori azi
CENTENAR LA ANDREI: REPORTERII DE LICEU IN ACTIUNE ANIVERSARA.

Reporterii de liceu ai ziarului Colegiului National "Andrei Muresanu" CNAMonline sustin cu articole incitante aniversarea celor 100 de ani de scoala in cladirea de pe bulevardul cu tei. Incepind din data de 25 aprilie elevii Colegiului National "Andrei Muresanu" care fac parte din echipa "Reporter de liceu" au inceput o campanie de promovare a scolii lor prin realizarea unei serii de articole aniversare. Prin articolele lor doresc sa aduca la cunostinta publicului bistritean secvente din viata scolii de altadata, intamplari traite de cei care au fost elevi si profesori la "Andrei Muresanu"si care au facut posibila transmiterea stafetei de scoala de succes din generatie in generatie.

Marturiile directe, documentele de arhiva si experienta personala se regasesc laolata in articolele lor mai mult sau mai putin reusite, dar cu siguranta muncite. Este cu atat mai notabila stradania lor, cu cat ei nu neglijeaza scoala, ci se straduiesc chiar sa imbine cu succes invatatura de performanta cu activitatile extrascolare.

Este cazul elevei Zdrobau Andreea, reporter de liceu de curand intoarsa de la faza nationala a olimpiadei de religie, unde a obtinut locul VIII. Subiectele au antrenat-o pentru munca de cercetare si selectare a materialelor. Despre cum isi gestioneaza timpul si ce alte preocupari mai are, aceasta marturiseste: "Pe langa activitatea jurnalistica mai fac parte din echipa majoretelor CNAM, din trupa de teatru Helios, urmez cursuri de fotografie si sunt voluntar al Consiliului Judetetan al Tineretului. Pare un program incarcat, imi fac mereu timp pentru distractie si alte activitati care imi fac placere. Scoala este importanta, iar anul acesta am participat la Olimpiada nationala de religie, o experienta frumoasa pe care sper sa o repet.

Sa fiu reporter de liceu este pentru mine o provocare, una frumoasa pentru ca am ce invata din ea si e placut cand oamenii se bucura de munca mea.".

Preocuparile multiple ale elevilor care fac parte din echipa ziarului online al scolii vor fi subiectul unor articole viitoare.

 

 

Aurelia Hiruta,

Prof. coordonator al echipei Reporter de liceu

0 comentarii1456 vizualizări02 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0