Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 24 Noiembrie 2020 - 3030 vizitatori azi
Pasii FPI - la Colegiul Tehnic INFOEL Bistrita.

Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT)  in parteneriat cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), implementeaza in perioada septembrie 2010 - iunie 2013, proiectul strategic "Parteneriate active scoala-intreprindere pentru imbunatatirea formarii profesionale initiale - PASII FPI". Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara nr. 1 "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", Domeniul major de interventie 1.1 "Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate".

Obiectivul general al proiectului contribuie la imbunatatirea capacitatii invatamantului profesional si tehnic, de a asigura calificari si oferte educationale relevante pentru nevoile pietei muncii prin colaborarea directa cu reprezentantii mediului economic.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt focalizate pe:

  1. Imbunatatirea gradului de cunoastere a cerintelor si conditiilor concrete de pe piata muncii in randul repezentantilor IPT, al autoritatilor publice interesate si al beneficiarilor sistemului din toate cele 42 de unitati administrative si crearea unor cadre generale favorabile stabilirii unor parteneriate scoala-intreprindere, prin realizarea unui studiu de oportunitate, a unor seminarii de informare/constientizare si a Saptamanii PASII FPI.
  2. Pilotarea in 20 de judete din tara a unor parteneriate active scoala-intreprindere in vederea imbunatatirii ofertei IPT - grupuri comune de lucru pentru dezvoltarea unor materiale de invatare, sesiuni de formare pentru profesionistii ambelor parti implicate, mese rotunde, vizite in intreprinderi, concursuri scolare.
  3.  

Obiectivele operationale aferente abordarii propuse sunt legate de:

  1. asigurarea colaborarii directe si complexe a unitatilor de invatamant profesional si tehnic cu reprezentanti ai intreprinderilor;
  2. multiplicarea efectelor prin diversificarea modalitatilor de cooperare si atragerea tuturor actorilor interesati.
  3.  

O etapa importanta in implementarea proiectului este organizarea si derularea unui eveniment national in care, timp de o saptamana in perioada 1 - 5 aprilie 2013, 100 unitati de invatamant profesional si tehnic (20 unitati de invatamant pilot si 80 de unitati de invatamant partenere in retele), organizate in 20 de retele parteneriale, vor desfasura actiuni care promoveaza in mod direct parteneriatul activ scoala - intreprindere. Cu aceasta ocazie, va fi implicat un numar semnificativ de actori interesati (aproximativ 5000). Evenimentul este intitulat sugestiv "Saptamana PASII FPI".

Obiectivul principal al evenimentului "Saptamana PASII FPI" il reprezinta desfasurarea unor activitati de parteneriat prin implicarea tuturor actorilor relevanti pentru a asigura un dialog constructiv si eficient intre toti factorii interesati. Un prim pas in realizarea acestui obiectiv este imbunatatirea cunoasterii reciproce, a cerintelor si conditiilor concrete oferite de unitatile de invatamant IPT si de angajatori, dar si a cerintelor tuturor beneficiarilor sistemului de formare profesionala initiala din cele 42 de unitati administrative.

In cadrul acestui proiect ,Colegiul Tehnic INFOEL Bistrita face parte din Reteaua 5, - judetele CLUJ si BISTRITA-NASAUD. Reteaua scolara cuprinde:Colegiul Tehnic  Energetic Cluj - Napoca (scoala pilot), Colegiul Tehnic "Augustin Maior" Cluj - Napoca , Colegiul Tehnic "A. Saligny" Cluj - Napoca , Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Cluj - Napoca ,Colegiul Tehnic "Infoel" Bistrita.

In timpul saptamanii 1 - 5 aprilie 2013, dupa lansarea evenimentului "Saptamanii PASII FPI" din data de 01.04.2013, fiecare scoala membra a retelei va desfasura activitati specifice tematicii parteneriatului scoala - intreprindere.  

Miercuri,3 aprilie,la Colegiul Tehnic" Infoel" din Bistrita vor avea loc activitati in cadrul evenimentului Saptamana Pasii FPI ,activitati care sa promoveze parteneriatele scoala -intreprindere, cum ar fi: Ziua portilor deschise,Seminar":Importanta parteneriatului activ scoala-intreprindere",expozitie,vizite la intreprinderi.

La activitati vor participa elevi, parinti si cadre didactice din scoala organizatoare, elevi ai scolilor gimnaziale, reprezentanti ai comunitatii locale, reprezentati ai agentilor economici din Bistrita, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, Camera de Comert si Industrie,Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. 

 Bistrita 01.04.2013

               DIRECTOR - Prof. Putura Alina Ofelia.

.

.

 

 

Investeste in oameni! Parteneriate active scoala - intreprindere pentru imbunatatirea formarii profesionale initiale - PASII FPI

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013,Axa prioritara 1 "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere" Domeniul major de interventie 1.1 "Accesul la educatie si formare profesionala initiala de calitate"

Contract nr. POSDRU/85/1.1/S/63196

Titlul proiectului: "Parteneriate active scoala-intreprindere pentru imbunatatirea formarii profesionale initiale - PASII FPI"

Beneficiar: Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic

 

 

 

0 comentarii5187 vizualizări01 aprilie 2013




rss 2.0
rss 2.0