Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Prefectul Ioan Tintean, prezent la cea de-a doua sedinta a Comitetului de Bazin Somes-Tisa.

Prefectul Ioan Tintean, in calitate de presedinte al Comitetului de Bazin Somes-Tisa, a participat marti,  9 iulie 2013, la cea de-a doua intalnire regionala a acestei structuri, organizata la Cluj-Napoca.

            In deschiderea sesiunii de consultari, prefectul Ioan Tintean a tinut sa marcheze un eveniment deosebit - celebrarea "Zilei Internationale a Dunarii" - care, din 1994, se sarbatoreste in fiecare zi de 29 iunie, simbolizand semnarea Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea. Conventia a fost adoptata la propunerea mai multor tari dunarene si sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea.

            "Desi a fost semnat in urma cu 19 ani, la Sofia, as spune ca importanta documentului este la fel de actuala. Acest fluviu este considerat un adapost pentru numeroase ecosisteme valoroase, insa, din pacate, biodiversitatea a devenit in mod paradoxal o sursa de vulnerabilitate, fapt ce se datoreaza atat neglijentei crescande, precum si obisnuintei de a pasa responsabilitatea de la unii la altii. O Dunare mai curata si mai sigura, inseamna un efort sustinut din partea noastra in primul rand. Doar gandind si actionand astfel, vom contribui in mod real la apararea si mentinerea sanatatii mediului, din care, implicit, facem parte cu totii. Nu trebuie sa uitam ca Dunarea aduna aproape toate raurile din Romania si in consecinta, suntem direct raspunzatori de ceea ce se revarsa in ea" a mentionat Ioan Tintean.

            Alte puncte de pe ordinea de zi au fost avizarea planului de amenajare pe bazin hidrografic - lista lucrarilor de investitii propuse si avizarea hartilor de hazard la inundatii, realizate in cadrul proiectului "Planul pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor in Bazinul Hidrografic Somes-Tisa".

 

Cancelarie prefect

1 comentariu3472 vizualizări09 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0