Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sa semnam petitia "Cere-i lui Victor Ciorbea sa atace noua Lege a educatiei la Curtea Constitutionala!"

Ordonanta de Urgenta nr.49/2014 adoptata in luna iunie de Guvern este menita sa arunce in aer sistemul educational, asezat nu de mult timp pe un fagas de normalitate, in urma unui traumatizant zbucium de peste 20 de ani. Astfel cele 97 de modificari aduse Legii educatiei, nr.1/2011 nu justifica sub nicio forma urgenta pentru a fi adoptate sub forma unui OUG, decat eventual pentru a eluda rolul Parlamentului, o practica la ordinea zilei pentru Guvernul Ponta. Cu atat mai mult cu cat aduce grave prejudicii dreptului la invatatura, garantarii proprietatii private in mod egal, ambele garantate de Constitutie.

In acest context rolul Avocatului Poporului, institutie menita a fi garantul respectarii drepturilor cetatenesti constitutionale este unul esential. Detinatorul temporar al acestei functii, Victor Ciorbea, in loc sa se ocupe de adevaratele atributii ce ii revin poarta o polemica inutila cu cei care au indraznit sa-i ceara atacarea ordonantei 49 la Curtea Contitutionala.

Suntem convinsi ca numai printr-un efort conjugat intre clasa politica si societatea civila putem reusi sa-l convingem pe Avocatul Poporului sa conteste la  Curtea Constitutionala actul normativ care-si produce efectele dezastruoase de peste 15 zile.

PNL si OFL Bistrita-Nasaud se solidarizeaza astfel cu societatea civila in demersul de contestare a OUG 49 si fac un apel la cetateni sa semneze aceasta petitia on-line "Cere-i lui Victor Ciorbea sa atace noua Lege a educatiei la Curtea Constitutionala pentru a arata Guvernului Ponta ca vocea contestatarilor nu poate fi ignorata.  Petitia este disponibila accesand link-ul:  http://www.petitieonline.com/cere-i_lui_victor_ciorbea_sa_atace_noua_lege_a_educatiei#form

 

PNL este pregatit si in situatia in care Avocatul Poporului gaseste pretexte pentru a nu ataca ordonanta 49 la Curtea Constitutionala va initia o motiune simpla in Parlament.

 .

 

Presedinte OFL Bistrita-Nasaud,

Avocat Diana Morar.

 

0 comentarii2716 vizualizări18 iulie 2014




rss 2.0
rss 2.0