Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Scoala trebuie sa creeze oameni care gandesc liber.

Scoala trebuie sa creeze oameni care gandesc liber, care pot sa ia decizii pentru ei, care nu au nevoie sa le spuna nimeni ce sa faca, oameni care sa fie demni si care sa-si respecte demnitatea. Si atunci Romania se va schimba. Monica Macovei, candidat independent la Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost invitata la deschiderea anului scolar la scoala privata Helikon din Calarasi. Monica Macovei a vorbit elevilor, profesorilor si parintilor prezenti la festivitate:

"Ma bucur mult pentru invitatie si mai ales ca sunt aici, alaturi de dumneavoastra, astazi. Am vazut pe Facebook foarte multe intrebari privind motivele pentru care vin la o scoala privata la deschiderea anului scolar si raspunsul este foarte simplu: pentru ca sunteti un model de succes, de parteneriat intre parinti si profesori, pentru ca sunteti un orasel intr-un oras, pentru ca la Capacitate ati avut 100% promovabilitate, pentru ca sunteti foarte buni.

Educatia este prioritatea numarul 1 a Romaniei in acest moment. Educatia schimba Romania, copiii schimba Romania, voi trebuie sa schimbati Romania.

Vreau sa felicit parintii pentru aceasta alegere, pentru faptul ca lucreaza impreuna cu scoala si fac eforturi sa dea copiilor o educatie de calitate si au ales sa-si investeasca banii in viitorul copiilor. Vreau sa felicit profesorii care lucreaza aici si care o fac cu pasiune si cu daruire. Si am sa spune ceea ce stiu: aici nu e vorba despre o afacere in care singurul scop e doar sa se castige multi bani, asa cum sunt foarte multe scoli private din Romania, ci este vorba chiar de o scoala model, de o scoala care da educatie de calitate copiilor pentru ca, repet, copiii schimba Romania.  Si noi vrem sa schimbam Romania.

Avem nevoie in toata tara de comunitati intre profesori si parinti, ca aici. Dumneavoastra, impreuna, trebuie sa decideti ce fac copiii la scoala, ce fac mai departe, trebuie sa luati deciziile in comun, asa incat copiii sa aiba o educatie buna, asa incat copiii sa fie fericiti.

Cel mai important lucru pentru copii este ca scoala sa fie a doua familie. E foarte important sa vina la scoala cu bucurie, cu dragoste, repet, scoala sa fie a doua familie a lor. Si scoala trebuie sa le dezvolte creativitatea, talentele, sa le raspunda la intrebari, la curiozitati, sa le nasca noi intrebari si noi curiozitati. Toate acestea trebuie date de scoala.

Sa nu uitam ca traim intr-o familie europeana, Romania nu este izolata, Romania a intrat in Uniunea Europeana, si ca atare voi trebuie sa fiti pregatiti sa lucrati atat in Romania, cat si oriunde in Europa. Competitia este cuvantul cheie. De asta trebuie sa fiti foarte buni, de asta trebuie sa fiti cei mai buni.

Si sa stiti ca atunci cand vin investitorii care creeaza locuri de munca, vor doua lucruri: vor oameni competenti si, desigur, infrastructura. Voi trebuie sa fiti acei oameni competenti.

Scoala trebuie sa creeze oameni care gandesc liber, care pot sa ia decizii pentru ei, care nu au nevoie sa le spuna nimeni ce sa faca, oameni care sa fie demni si care sa-si respecte demnitatea. Si atunci Romania se va schimba.

Voi schimbati Romania. Pentru ca atunci nimeni nu o sa va spuna cum sa votati sau ce sa faceti sau cum sa faceti. O sa stiti singuri pentru ca asta veti primi la scoala: o cultura generala care sa va faca puternici, demni. Nu lasati pe nimeni sa va calce nimeni demnitatea in picioare. Fiti oameni puternici care schimba Romania. Voi veti schimba Romania."

(Echipa de campanie - Monica Macovei)

 

 

0 comentarii2905 vizualizări15 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0