Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cetatenii cu spirit civic sa transporte gunoiul la depozitul ecologic de la Tarpiu.

Partidul Miscarea Populara-Bistrita Nasaud prin vocea presedintelui acestei formatiuni, Ionut Simionca, solicita ca firma care administreaza depozitul de deseuri de la Tarpiu, sa preia deseurile menajere pe care, persoanele fizice cu spirit civic, doresc sa le transporte cu mijloace proprii, la Tarpiu. Acest lucru trebuie permis, pe perioada tranzitorie in care, colectarea deseurilor menajere pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud este blocata de  rezilierea contractului pe care firma Vitalia il are cu ADI-Deseuri.

Din ratiuni pur birocratice, nu putem obliga ca, cetateni cu spirit civic, sa locuiasca inconjurati de mormane de gunoaie, fara a le permite celor care doresc, sa scape de acestea si sa le transporte  la depozitul ecologic de la Tarpiu.

Tot legat de acest subiect, dupa modul in care decurg lucrurile, PMP-Bistrita Nasaud considera ca asistam la o mare manipulare, care are ca scop numirea directa, fara licitatie si alte limitari legale, a unui operator "agreat", care va incasa tarife majorate pentru serviciile pe care le va presta. Mai grav este faptul ca judetul Bistrita-Nasaud risca sa fie obligat sa ramburseze catre UE, suma de 45 milioane de euro, suma care a fost accesata pentru realizarea Sistemului de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Bistrita-Nasaud. Pentru proasta implementare a acestui proiect, se fac raspunzatoare toate formatiunile politice care au girat persoanele si firmele care au pus umarul la esecul lui. Cerem autoritatilor competente sa ancheteze cu celeritate cele intamplate de la proiectarea, constructia si exploatarea acestui sistem care s-a dovedit total nefunctional si care a creat si creaza pagube si discomfort locuitorilor judetului.

 

PMP-Bistrita Nasaud

 

Departamentul de Comunicare

0762952004;

e-mail: pmpbistrita@gmail.com            

0 comentarii2793 vizualizări26 august 2016




rss 2.0
rss 2.0